Brain Corp breidt wereldwijde aanwezigheid uit met opening van Europees hoofdkantoor

Toonaangevend roboticabedrijf zet internationalisering voort met nieuwe locatie in Amsterdam

SAN DIEGO, July 01, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Brain Corp, een AI-bedrijf gevestigd in San Diego dat transformerende kerntechnologie voor de robotica-industrie ontwikkelt, heeft vandaag bekend gemaakt een Europees hoofdkantoor te openen. Brain Corp Europe in Amsterdam zal fungeren als hub voor activiteiten op het gebied van bedrijfsvoering, softwareontwikkeling en doorlopende R&D-activiteiten. In de nabije toekomst zullen inspanningen voornamelijk gericht zijn op het bieden van meer ondersteuning aan regionale partners, zodat de succesvolle ontwikkeling en verkoop van BrainOS®-robots kan worden gegarandeerd.

BrainOS, het commerciële cloudbesturingssysteem van Brain Corp, stelt bouwers van autonome machines in staat om toonaangevend te zijn door robots op schaal te produceren, implementeren en ondersteunen. BrainOS is momenteel de drijvende kracht achter duizenden floor-robots in verschillende omgevingen, waaronder winkels, winkelcentra, magazijnen en luchthavens. Het Europese hoofdkantoor is het tweede internationale kantoor van Brain Corp, na de opening van een vestiging in Tokio in Japan in 2017.

"We hebben voornamelijk voor Amsterdam gekozen als het Europese hoofdkantoor van Brain Corp vanwege de centrale locatie, de open bedrijfsomgeving, de vele academische laboratoria en de bewezen inzet voor de opzet van een robuust AI- en robotica-ecosysteem," aldus Christian Cornelius-Knudsen, Senior Vice President Global Sales and Services. "We kijken ernaar uit om onze partners in de regio te ondersteunen en samen te werken om BrainOS-robots in de dagelijkse omgeving te brengen."

Het bedrijf heeft de doorgewinterde manager Michel Spruijt aangewezen als General Manager van de regio. Als onderdeel van zijn nieuwe functie zal Spruijt de verkoop van BrainOS-machines stimuleren, partnerondersteuning bieden en toezicht houden op algemene activiteiten in heel Europa.

"De opening van een Europees hoofdkantoor is een bewijs van de snelle groei van Brain Corp, evenals onze leidende positie op het gebied van robotica en AI," aldus Dr. Eugene Izhikevich, Chief Executive Officer en medeoprichter van het bedrijf. "Michel Spruijt zal ervoor zorgen dat ook Europa bekend zal zijn met onze visie op een wereld waarin het leven van mensen veiliger, gemakkelijker, productiever en bevredigender wordt gemaakt met behulp van robots."

Brain Corp kondigde onlangs de aanstelling aan van Chief Operating Officer Scott Carter, een uitbreiding van haar relatie met Walmart, een nieuw partnerschap met de toonaangevende fabrikant van vloerverzorgingsapparatuur Nilfisk, en de introductie van AutoDelivery, een proof-of-concept robot voor de leveringsmarkt. BrainOS is door ABI Research uitgeroepen tot 's werelds beste aanbieder van autonome oplossingen en is gepositioneerd als de industriestandaard voor de productie, implementatie en ondersteuning van autonome mobiele robots.

Over Brain Corp:
Brain Corp is een in San Diego gevestigd AI-bedrijf dat transformerende kerntechnologie voor de robotica-industrie ontwikkelt. De uitgebreide oplossingen van Brain Corp ondersteunen de bouwers van de autonome machines bij het succesvol produceren, implementeren en ondersteunen van robots in commerciële industrieën en toepassingen. Brain Corp wordt gefinancierd door het SoftBank Vision Fund en Qualcomm Ventures. Ga voor meer informatie naar www.braincorp.com.

Over BrainOS®:
BrainOS is een cloudgekoppeld besturingssysteem voor commerciële autonome robots. Robots met BrainOS navigeren zelfstandig, vermijden obstakels, passen zich aan veranderende omgevingen aan, beheren gegevens, genereren rapporten en werken naadloos samen met menselijke gebruikers en andere robots. Deze kernmogelijkheden worden allemaal mogelijk gemaakt door BrainOS, waardoor robotbouwers zich kunnen richten op productdifferentiatie en de time-to-market aanzienlijk kunnen stroomlijnen.

Mediacontact Brain Corp:
Alicia Griffiths
KCD PR Inc.
agriffiths@kcdpr.com
951-404-8349