Juno Selection Fund behaalt positief kwartaalresultaat en is optimistisch

Het Juno Selection Fund heeft over het tweede kwartaal van 2019 een rendement behaald van 2,8%. Hiermee staat het halfjaarrendement op 25,4%. Het fonds versloeg daarmee de vergelijkbare indices. De EMIX Smaller Companies Index steeg over het afgelopen halfjaar met 14,8%, terwijl de Nederlandse AEX-index (herbelegd) steeg met 17,3%. De obligatiemarkt steeg in het afgelopen kwartaal licht met 2,0% De fondsbeheerders kijken met vertrouwen naar de rest van 2019.

Het fonds heeft het afgelopen kwartaal enkele wijzigingen doorgevoerd in de portefeuille. Zo is de positie in architectensoftwareproducent Nemetschek volledig afgebouwd, overigens nadat de onderneming in de afgelopen jaren zowel gezonde organische als geacquireerde groei heeft laten zien en het aandeel sterk in waarde is gestegen. Vorig jaar heeft Juno een belang genomen in het Zwitserse Bachem, een specialist in de synthetische productie van peptiden (kleine eiwitten) en een bedrijfsbezoek in april 2019 versterkte het vertrouwen in de onderneming en het management.

Juno belegt in (familie)bedrijven die hun winst jaarlijks zien groeien met 10-15%. Portfolio manager en medeoprichter van het fonds Frans Jurgens: “De huidige negatieve rente op Europese obligaties zou tot astronomische koers- winstverhoudingen bij aandelen moeten leiden. Maar wij willen als altijd prudent zijn en ons niet primair laten leiden door de geschiedenis van de inverse correlatie tussen deze factoren. Het blijft van groot belang dat we onze strenge discipline handhaven bij de waardering van onze bedrijven. Toekomstige winstgroei is essentieel, maar daarvoor niet te veel betalen is minstens zo belangrijk.”

Team Juno Investments

Juno invest lennart smits ernest van tuyll frans jurgens duncan siewe
vlnr Lennart Smits, Ernest van Tuyll, Frans Jurgens en Duncan Siewe

Zijn collega-portfolio manager en medeoprichter Lennart Smits merkt op dat als gevolg van de aanhoudend lage rente je steeds meer extremen ziet binnen de aandelenmarkt: “Je ziet goede, maar meer cyclische bedrijven met een minder voorspelbare winstgroei die noteren tegen op het oog zeer aantrekkelijke koers- winstverhoudingen, en de bewezen, voorspelbare groeiers, die veelal tegen zeer hoge multiples noteren, soms te hoge. Ondanks dat we enkele posities gereduceerd hebben vanwege te hoge waarderingen, hebben we in de portefeuille genoeg aantrekkelijk geprijsde, jaarlijks groeiende ondernemingen. Bedrijven waarvan we verwachten dat ze in staat blijven om jaarlijks hun winst tussen 10 en 15% te doen stijgen. De goede zichtbaarheid naar de toekomst, gecombineerd met de huidige waarderingen, geven ons vertrouwen in de kansen die we zien voor de rest van 2019, maar ook voor de jaren erna.”