Olivier Rigaud benoemd tot nieuwe CEO van Corbion na goedkeuring door aandeelhouders

De Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft vandaag de benoeming van Olivier Rigaud als CEO van Corbion goedgekeurd. Hij zal Tjerk de Ruiter opvolgen per 8 augustus, en samen met CFO Eddy van Rhede van der Kloot de Raad van Bestuur vormen.

Olivier Rigaud, een Fransman met een Masters graad in Scheikunde, brengt een diepgaande kennis en inzicht in de ingrediëntenmarkten wereldwijd. Hij is al bijna 30 jaar actief in deze sector, in leidinggevende functies bij Tate & Lyle en recentelijk als CEO van Naturex, totdat het werd overgenomen door Givaudan in 2018. Hij heeft een solide staat van dienst waar het gaat om het op duurzame wijze aanjagen van groei, winstgevendheid en aandeelhouderswaarde, en het transformeren van technologieën in succesvolle innovatieve producten.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Contactgegevens:

Analisten en investeerders:
Jeroen van Harten, Director Investor Relations
+31 (0)20 590 6293, +31(0)6 21 577 086

Pers:
Tanno Massar, Director Corporate Communications
+31 (0)20 590 6325, +31 (0)6 11 589 121

Achtergrond informatie:

Corbion is de wereldwijde marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en een vooraanstaand leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen, vitamines en uit algen gewonnen ingrediënten. Wij ontwikkelen duurzame ingrediëntoplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen nu én voor toekomstige generaties. Al meer dan honderd jaar committeren wij ons sterk aan veiligheid, kwaliteit, innovatie en performance. Gebruikmakend van onze diepgaande kennis van toepassingen en producten werken we nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat onze geavanceerde technologieën doen wat onze klanten ervan verwachten. Onze oplossingen voegen onderscheidende functionaliteiten toe aan producten in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, diervoeding, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics. In 2018 behaalde Corbion een jaaromzet van € 897,2 miljoen met een personeelsbestand van 2.040 FTE’s. Corbion is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Voor meer informatie: www.corbion.com

Bijlage