Local Motors verwelkomt nieuwe leider bij opschalen mobiliteitsoplossingen wereldwijd

Vikrant Aggarwal, afkomstig van Cummins., sluit zich aan om de klantenkring en mobiliteit uit te breiden

PHOENIX, Aug. 23, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- Local Motors, dochteronderneming van LM Industries Inc., 's werelds eerste digitale fabrikant met een focus op mobiliteitsproducten, heeft vandaag Vikrant Aggarwal aangekondigd als ondernemingsleider. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van automotive en industriële toepassingen met zich mee, waarin hij succesvol wereldwijde bedrijven heeft bestuurd en uitgebreid. Zijn expertise is van essentieel belang voor het bereiken van de wereldwijde groei en klantgerichte doelstellingen. Voordat hij bij Local Motors kwam, was Aggarwal directeur digital accelerator bij Cummins., een Fortune 500-onderneming die motoren, filtratie- en energieopwekkingsproducten ontwerpt, produceert en distribueert.

"Local Motors by LMI is een groeiende industrieleider die de implementatie van mobiliteitsproducten in internationale markten opschaalt. Ik ben blij dat ik op dit kritieke moment kan deelnemen aan Olli 2.0, de volgende connected-generatie, op maat gemaakte mobiliteit gaat in productie", aldus Vikrant Aggarwal. "Ik geloof sterk in de unieke benadering van het bedrijf en het bedrijfsmodel en kijk ernaar uit om Olli naar wegen dichtbij en ver weg te brengen."

Aggarwal leidde eerder een op mobiliteit gericht team bij de Innovation Incubator bij Cummins, Inc. dat nieuwe geavanceerde technologie ontwikkelde voor aandrijflijnen en mobiliteitsoplossingen. Gedurende zijn twintigjarige carrière leidde Vikrant Aggarwal Cummins en haar klanten wereldwijd in de filtratie-, stroomgenerator- en mobiliteitsindustrie en werd hij een meester in de ontwikkeling en implementatie van processen, trotse drager van een Six Sigma Black Belt in Logistics en winnaar van de Chairman’s Quality Award. Bij Cummins onderscheidde Aggarwal zich ook door leiderschap te tonen op het gebied van diversiteit en participatie door onder andere te pleiten voor meer meisjes in STEM-sectoren (Science, Technology, Engineering en Mathematics) als onderdeel van de Cummins' strategie voor diepgaande maatschappelijke betrokkenheid.

De markt voor mobiliteitsoplossingen is enorm. Het vlaggenschip van Local Motors, Olli, een autonome, verbonden en elektrische shuttle, wordt wereldwijd ingezet via directe verkoop en via Olli Fleet Challenges. De uitgebreide wereldwijde ervaring van Aggarwal, die over de hele wereld heeft gewoond en gewerkt, zal de groei Local Motors versnellen naarmate het marktaandeel wereldwijd groeit.

"LM Industries haalt de productie van auto's uit de donkere tijden", verklaarde Chief Executive Officer en medeoprichter van LM Industries, John B. Rogers, Jr. "Vikrant sluit zich op dit cruciale moment aan bij ons executive team en gebruikt zijn ervaring om de efficiëntie van interne processen te verbeteren, onze klantenkring op te bouwen, de lopende relaties te verbeteren en om het bedrijf, en onze industrie in het algemeen, naar een betere toekomst te leiden."

Over Local Motors
Local Motors by LM Industries, Inc. is een mobiliteitsbedrijf dat zich richt op het vormgeven van een betere toekomst. Local Motors werd in 2007 opgericht met de overtuiging van open samenwerking en co-creatie en begon met de productie van voertuigen met open-source-ontwerpen in kleine volumes met behulp van meerdere microfabrieken. Sinds de oprichting heeft Local Motors niet minder dan drie wereldprimeurs geïntroduceerd: 's werelds eerste door middel van co-creatie gebouwde voertuig, 's werelds eerste auto in 3D-print en 's werelds eerste door middel van co-creatie gebouwde zelfrijdende elektrische voertuig, Olli. Wij zijn van mening dat Olli het antwoord is op een duurzame, toegankelijke transportoplossing voor iedereen.

Media Contact
LaunchSquad voor LM Industries
415.625.8555
lmi@launchssquad.com

Een foto bij deze aankondiging is beschikbaar op https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/83bd2e4a-5050-4e5d-8bdf-38eeaac7f872