VGP NV: Lancering van Schuldschein-lening voor een Nominaal Bedrag van € 100 miljoen

PERSBERICHT
Gereglementeerde Informatie

Antwerpen, 28 augustus 2019, 7h00 CEST


VGP NV maakt bekend voornemens te zijn een Schuldschein-lening uit te geven voor een minimaal nominaal bedrag van € 100 miljoen. De lening zal worden aangeboden in verschillende tranches met een looptijd van 3-, 5-, 7- en 8-jaar met een vaste en variabele rente die naar verwachting tussen 2,10% en 3,00% per jaar zullen liggen. De leningen zullen worden uitgegeven in coupures van € 500.000,-.

De inschrijvingsperiode zal naar verwachting op of rond 27 september worden afgesloten en de afwikkeling zal naar verwachting op 15 oktober plaatsvinden.

De Schuldschein-lening zal worden uitgegeven onder het Duitse recht. Norddeutsche Landesbank - Girozentrale - treedt op als lead arrangeur.

De opbrengst van de lening zal worden gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden om de ontwikkeling van nieuwe projecten te financieren en om de realisatie van de ontwikkelingspijplijn te versnellen.

CONTACT GEGEVENS VOOR INVESTEERDERS EN VRAGEN UIT DE MEDIA

Martijn Vlutters
(VP – Business Development & Investor Relations)
Tel: +32 (0)3 289 1433
Karen Huybrechts
(Hoofd Marketing)
Tel: +32 (0)3 289 1432
Petra Vanclova
(Externe Communicatie)
Tel: +42 0 602 262 107
Anette Nachbar
Brunswick Group
Tel: +49 152 288 10363

OVER VGP

VGP N.V. is een toonaangevend pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP opereert met een volledig geïntegreerd businessmodel met capabiliteit en uitgebreide ervaring langs de hele waardeketen. De Groep heeft een gevorderde grondbank van 8,1 miljoen m2 en de strategische focus is op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële business parken. Opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft VGP nu circa 190 medewerkers en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics, een joint venture met Allianz Real Estate. Per december 2018 is de bruto waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint venture, €2,2 miljard en het bedrijf had een Net Asset Value of intrinsieke waarde (EPRA NAV) van €604 miljoen. VGP staat genoteerd op de beurs van Euronext Brussel en Prague Stock Exchange (ISIN: BE0003878957).

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.vgpparks.eu

BELANGRIJKE INFORMATIE

Deze aankondiging vormt geen aanbod tot verkoop of verzoek om een aanbod tot aankoop, noch zal er sprake zijn van verkoop van de Schuldschein-lening, in enig rechtsgebied waar een dergelijk aanbod, verzoek of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie, vrijstelling van registratie of kwalificatie onder de effectenwetgeving van een dergelijk rechtsgebied. In de Europese Economische Ruimte is deze aankondiging alleen gericht op gekwalificeerde beleggers in de zin van richtlijn 2003/71/EG (zoals gewijzigd).

Bijlage