Stijging van de goudprijs in het afgelopen jaar

Wat voor veel personen een hopeloze investering leek is voor de gelukkige goed uitgepakt. We praten hier over de goudmarkt. Een edelmetaal wat door zijn schaarste en uiterlijk een van de duurte en mees gewilde metalen op aarde is. De goudprijs is procentueel al 23% gestegen vergeleken met begin 2019. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor investeerders in exceptionele markten. Het goud kopen in Nederland word je tegenwoordig erg makkelijk gemaakt. Hoe je in deze markt kan investeren en hoe deze is ontstaan kan je teruglezen in deze tekst.

Ontstaan van de markt

Goudprijs

Al honderden jaren dient goud als een kostbaar metaal waar mee gehandeld kan worden. Tot ongeveer 50 jaar geleden stond goud nog naast de koers van de dollar. Na het bijdrukken van dollars tijdens de Vietnamese oorlog is los van elkaar gegaan. Dit kwam omdat goud niet zomaar bijgedrukt kon worden. Na dit gebeurd was gingen landen delen van hun bezittingen inruilen voor goud. Dit deden ze omdat er bij een instorting van de economie van een bepaald land een goudvoorraad een standvastige opzet is om de economie opnieuw te starten. Zo is een land door hun voorraad nooit helemaal failliet. De goudprijs is sindsdien met 600% gestegen. Met enkele dalingen maar met vooral grote stijgingen is de goudkoers een van de meest gegroeide markten van afgelopen jaren. De tekst hieronder geeft je meer informatie over de goudmarkt op dit moment en waar je op moet letten.

2019 een van de beste jaren tot nu toe

Dit jaar was een geweldig jaar voor de investeerders in het goud. Omdat de prijs van goud met 23% gestegen is komt er de laatste tijd ineens een stuk meer aandacht voor deze markt. Online is te vinden hoe de koers van het goud loopt. Elke minuut wordt deze grafiek geüpdatet. Er kan een verschil in prijs zitten tussen de euro en dollar. Beide prijzen worden weergegeven. Het is niet zo dat de grafiek dezelfde vorm aanneemt als bij de andere valuta. Let er dus goed op als je het goud verkoopt, dat er twee verschillende koersen zijn. De prijs in de euro kan bijvoorbeeld gestegen zijn wanneer die van de dollar is gedaald.

Goud kopen is een goede investering

Fysiek goud kopen is tegenwoordig harstikke makkelijk. Online zijn vele bedrijven die het voor jou mogelijk maken. Je kan je gratis registreren door enkele persoonlijke gegevens in te vullen. Goud kopen kan meestal vanaf een bepaald bedrag. Dit bedrag staat meestal vast aan een aantal gram wat een instapminimum is. Bijvoorbeeld het inkopen van 10 gram goud voor 450 euro. Om het voor de koper en verkoper van het goud overzichtelijker te maken is dit aantal meestal alleen in ronde getallen te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan steeds 10 gram erboven op. Dit ligt geheel aan wat je budget is. Verwacht bij deze markt niet dat je met 30 euro miljonair kan worden. De goudmarkt is vergeleken met bijvoorbeeld de crypto valuta een stabiele markt die geleidelijk naar beneden daalt maar vooral naar boven stijgt.

Om je een inzicht te geven in hoe goed het afgelopen jaren gaat met de goudmarkt zijn hier de procentuele stijgingen en dalingen te zien van de afgelopen 5 jaar:

  • 2019 +23,50%
  • 2018 +3,00%
  • 2017 -1,00%
  • 2016 +12,4%
  • 2015 -0,30%

    Goede partij om goud in te kopen

    Met deze kennis ben je gereed om goud in te gaan kopen. Je hebt nu alleen nog een goede partij nodig om bij te investeren. Kijk eens op de website van Doijer en Kalff. Zij hebben al jaren ervaring in het handelen van goud en zilver. Door de jaren heen hebben zij een goede reputatie op deze markt opgebouwd. Het goud wat je bij dit bedrijf koopt wordt opgeslagen in een van de meest beveiligende bunkers van Nederland. Door hun overzichtelijke grafieken kan je een rijk overzicht krijgen van de markt. Alle gegevens over de desbetreffende markt zijn hier terug te vinden, zoals de koers en de laatste berichten en blogs over goud. Een samenwerking met dit bedrijf zal voor jou goud waard zijn!