Financieel journalist Anton Reijinga naar Bellier Communications

Financieel journalist Anton Reijinga is begonnen bij Bellier, het Brits-Nederlandse PR en communicatiebureau dat zich richt op de beleggers-, corporate en vastgoedmarkten, in de functie van Director. Anton heeft als standplaats het kantoor in Amsterdam.

Antonreijinga
Anton Reijinga
Edwin Nabbe, medeoprichter en Managing Director van Bellier, licht toe: “Bellier heeft een lange en innige professionele relatie met Anton, die een grondige journalistieke achtergrond combineert met diepgaande kennis van financiële markten dankzij zijn eerdere posities bij verschillende effectenbrokers en marketmakers. We zijn heel blij om Anton te verwelkomen in ons team en hebben het volste vertrouwen in zijn bijdrage aan verdere groei van ons bedrijf, niet alleen in Nederland maar binnen de diverse sectoren en pan-Europese markten waarin Bellier is vertegenwoordigd.”

Anton heeft meer dan 16 jaar ervaring in verslaggeving en redactiewerk als financieel journalist bij Dagblad De Telegraaf en Het Financieele Dagblad en heeft daarnaast managementervaring opgedaan bij Dow Jones newswires en IEX Premium magazine. Voordat hij koos voor journalistiek, was Anton werkzaam in sales, trading en research bij verschillende effectenbrokers en marketmakers op en rond de Amsterdamse beurs.

Anton is afgestudeerd in de Internationale Financiële Economie (IFE) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en voltooide de VBA-opleiding aan de Postgraduate School van de Vrije Universiteit (VU). Hij is ingeschreven als Register Beleggingsanalist (RBA) en lid van CFA Society VBA Netherlands, waar hij afgelopen jaar de functie van marketing- en communicatiemanager vervulde. Anton diende voorheen als ‘groene baret’ bij het Korps Commandotroepen (KCT), de speciale operaties eenheid van de Nederlandse Koninklijke Landmacht.

Anton Reijinga stelt: “Bij Bellier kan ik mijn achtergrond als financieel journalist en beleggingsprofessional ten volste benutten. In PR en communicatie, streven we hetzelfde doel na: om het verhaal achter de cijfers te vertellen en complexe financiële informatie tot leven te brengen. Door mijn ervaringen met Bellier, beschouw ik dit bedrijf als een van de meest creatieve in de sector.”