5 voordelen van online boekhouden

Hoewel je als ondernemer vaak baat kunt hebben bij een goede boekhouder, is het ook ontzettend belangrijk om je eigen boekhouding op de juiste manier bij te houden. Mocht jouw accountant een foutje maken of ergens gegevens vergeten zijn, dan is en blijft het jouw verantwoording om ervoor te zorgen dat er toch een volledige boekhouding aangegeven wordt. Daarnaast wil jij als ondernemer natuurlijk niet afhankelijk zijn van de feiten en cijfers die een ander jou over je business geeft, maar juist zelf inzicht houden op je inkomsten en uitgaven. Het online boekhouden geeft je deze mogelijkheid, en komt daarnaast met allerlei handige en praktische voordelen. Welke voordelen dat zijn, vertellen we je natuurlijk graag.

Onlineboekhouden

1. Zelf inzicht op je administratie

Zoals al even aangegeven is het ontzettend belangrijk om zelf inzicht te houden op je administratie. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat jij precies kunt zien hoe zaken ervoor staan, maar ook of alles nog goed op orde is. Jij weet namelijk hoe jouw werkmaand eruit heeft gezien, en wanneer dit niet in de cijfers terug lijkt te komen is het aan jou om uit te zoeken waar een foutje is gemaakt.

2. Geld besparen en kosten verminderen

Met online boekhouden heb je zelf zicht in je administratie en kun je ook direct zien waar je mogelijk kosten kunt verminderen en dus geld kunt besparen. In je online administratie zie je precies waar je inkomsten en uitgaven zijn, en waar deze uitgaven naartoe gaan. Besteedt je bijvoorbeeld iedere maand honderden euro’s aan vervoer, dan is het misschien mooi om te kijken op welke manier je deze kosten zou kunnen verminderen.

3. Marketinguitgaven realistisch houden

Deze besparingen kunnen ook op het gebied van je marketing uitgaven gemaakt worden. Zie jij bijvoorbeeld dat er maandelijks ruim vijftig euro aan marketingmiddelen uitgegeven wordt, maar zie je vervolgens geen trend in groeiende inkomsten? Dan zou het wel eens zo kunnen zijn dat je de verkeerde marketingmiddelen of boodschap gebruikt. Jouw online administratie geeft je ook hier het inzicht dat je nodig hebt en de mogelijkheid om zaken op tijd aan te passen.

4. Op tijd je aangiftes doen

Hoewel het natuurlijk ontzettend fijn is dat een accountant je helpt bij je aangiftes, is het ook handig om dit zelf maandelijks of zelfs wekelijks bij te houden. Niet alleen kun jij je aangifte zo zonder problemen zelf doen, maar je weet ook bijna precies wat jij uiteindelijk aan belastingen zult moeten gaan betalen.

5. Geld besparen op een accountant

En dan als laatste voordeel is er natuurlijk het feit dat een goed online boekhoudprogramma ervoor zorgt dat jij veel minder geld kwijt bent aan een accountant.