5 tips om meetbaar meer klanten te halen uit je website

Zie jij je website niet snel genoeg groeien en merk je dat je minder klanten krijgt. Dan zou je eens naar deze tips moeten kijken. De reden dat jouw website niet vaak bezocht wordt, is omdat hij niet hoog in de zoekresultaten van google komt te staan. Door jouw website als het waren te promoten op andere websites wordt hij sneller gevonden omdat google of een andere zoekmachine dan door heeft dat er iets met jouw website gedaan wordt.
Websiteoptimalisatie
Een onderdeel van zoekmachine optimalisatie (ook wel: SEO) is het maken van goede content. Om jouw website moeten relevante pagina’s staan. Hoe meer pagina’s hoe preciezer je de pagina kan richten op een zoekterm. Als dit nog iets te snel gaat, lees dan deze tekst. Daar wordt aan de hand van 5 tips uitgelegd wat jij eraan kan doen om je website beter vindbaar te maken.

Tip 1 - Het maken van goede content

Om mee te beginnen is het handig om je website te verdelen in pagina’s. Gaat jouw website bijvoorbeeld over het verkopen van vloeren, dan zou je over elke vloer die je verkoopt een pagina moeten maken met daarop een tekst van rond de 500 woorden. Als mensen zoeken op eikenhouten laminaat vloer en jij hebt een tekst geschreven over precies deze vloer. Is de kans groot dat ze ook jouw pagina klikken. Dit komt omdat zij naar iets specifieks zoeken. Met meerdere pagina’s maak jij het mogelijk om specifiekere klanten te lokken naar je website.

Promoot een pagina

Door deze pagina te promoten kan je aan enkele dingen denken. Deze zijn onder te verdelen in twee verschillende methodes. Genaamd SEO en SEA.

Tip 2 – Het uitvoeren van SEO:

Bij SEO wordt er gepromoot op lange termijn. Dit heeft dus niet gelijk veel impact. Met SEO kan je denken aan het verspreiden van jouw pagina’s online. Door jouw pagina populairder te maken in google ’s ogen. Dit doe je door je link geplaatst te krijgen op een goed gewaardeerde website. Dit betekent een website die regelmatig wordt bezocht door vaste bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van teksten voor een andere website. In deze tekst plaats jij zonder je bedrijfsnaam te noemen een link die linkt naar de pagina waar de tekst over gaat. Omdat de website waar jij de tekst voor schrijft gratis content kan plaatsen en jij je pagina kan promoten is hier vaak sprake van een win-win situatie.

Tip 3 – Vervuil het internet niet?

Hetgeen wat hierboven beschreven staat heet linkbuilding. Dit heeft ook nog een andere kant. Af en toe is het niet erg een link te plaatsen op een laag gewaardeerde website. Als dit niet te vaak gebeurt ziet google dit als het ware door de vingers. Gebeurt dit te vaak? Dan ziet google dit als internetvervuiling. De gepromote pagina zal dan juist lager in de zoekresultaten komen te staan.

Tip 4 – kan SEA jou meer klanten bezorgen?

Dit is erg verschillend van SEO. Je moet SEA zien als iets wat gelijk helpt, maar wat in de toekomst weinig extra voor je mee brengt. Het enige wat je op lange termijn kan behalen is naamsbekendheid. SEA hierdoor echt niet minder effectief dan SEO. SEA is het adverteren boven de organische zoekresultaten. Je kent het vast wel. De eerste resultaten met daarachter advertentie. Je kan kiezen op welk zoekwoord je wilt adverteren en je staat voor een enkele tijd bovenaan. Elke klik kost bij adverteren geld. Dus klikt er een persoon op jouw advertenties ben jij een betaald bedrag kwijt. De grootte van dit bedrag ligt aan welk zoekwoord je op adverteert.

Tip 5 – Zorg dat je conversie hoog is

Door het te adverteren op verkeerde zoektermen of door je link te verwerken in verkeerde zoektermen kan het voorkomen dat je wel in de top staat van google en dat er ook wel bezoekers komen op je website. Maar als jij niks verkoopt heb je hier ook weinig aan. Dit kan komen door een pagina bij het verkeerde zoekwoord te promoten. Dus gaat er een pagina over een visgraat vloer en jij promoot deze pagina heel erg op het zoekwoord gietvloer, dan komen de bezoekers niet op een pagina waar informatie opstaat die ze zoeken. Betere zoektermen hiervoor zijn “visgraat vloer laten leggen” of plaatsing visgraat vloer”. Bezoekers hebben een bepaalde verwachting als een website bezoeken.

Heb jij ergens hulp bij nodig?

SEA en SEO is beide soms erg lastig om uit te voeren. Ook omdat er erg veel tijd in gaat zitten. Deze tijd is er natuurlijk niet altijd. Een SEO-specialist kan je hiermee helpen. Zij kunnen heel inzichtelijk zien waar jouw website minder op scoort en wat er stukken beter kan. SEO-optimalisatie laten doen door een SEO-expert zorgt bijna altijd voor een betere winst en naamsbekendheid.