GT Advanced Technologies behaalt certificering volgens ISO-9001:2015

Belangrijke mijlpalen in productie en kwaliteit in minder dan een jaar

HUDSON, N.H., Nov. 12, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- GTAT Corporation, d/b/a GT Advanced Technologies (GTAT), is er trots op dat het certificaat ISO-9001:2015 is behaald met auditors TÜV Rheinland of North America, een wereldwijd gerenommeerd onafhankelijk bedrijf dat zich bezighoudt met testen, inspectie en certificering. GTAT produceert siliciumcarbide -materialen op de primaire locatie in Hudson, New Hampshire.

"Het verkrijgen van ISO-certificering is een van de vele mijlpalen die we zeer snel hebben kunnen bereiken," aldus Greg Knight, CEO van GTAT. "In minder dan een jaar hebben we onze faciliteit uitgerust, de volumeproductie bereikt en de ISO-certificering behaald. Ik kan geen ander bedrijf in onze branche bedenken dat deze mijlpalen sneller heeft bereikt."

Siliciumcarbide is het aanbevolen basismateriaal voor halfgeleiders voor vermogenselektronica die worden gebruikt in toepassingen zoals elektrische auto's. CrystX™ siliciumcarbide van GTAT wordt verkocht aan industriepartners die gesneden en gepolijste wafers produceren. Omdat siliciumcarbide beter presteert dan silicium voor deze toepassingen, is de vraag naar dit materiaal uitzonderlijk hoog.

De snelle groei van GTAT als ISO-gecertificeerde producent van siliciumcarbide weerspiegelt de toenemende vraag van fabrikanten van halfgeleiders voor vermogenselektronica. "Onze focus is geweest om de productie snel te schalen en de benodigde kwaliteitscertificeringen te behalen, zodat groeiende markten kunnen profiteren van wat we produceren," aldus Knight. In augustus heeft GTAT een langdurige leveringsovereenkomst getekend met GlobalWafers Co. (GWC) in Taiwan voor haar CrystX™ siliciumcarbide.

OVER GTAT

GT Advanced Technologies is een gediversifieerd technologiebedrijf met kennis op het gebied van het kweken van kristallen van siliciumcarbide en saffier.  Deze belangrijke materialen met een hoge vraag leveren duurzame prestaties en waarde op alle groeiende internationale markten.  Het bedrijf richt zich op het verhogen van de voorraad van deze materialen en het verlagen van de kosten, waardoor producten zoals elektrische voertuigen, vermogenselektronica, optica voor de lucht- en ruimtevaart en de opkomende telecominfrastructuur van 5G sneller worden geïmplementeerd. Meer informatie over het bedrijf vindt u op www.gtat.com.

Neem contact op met
info@gtat.com

Een foto bij deze aankondiging is beschikbaar op https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/0a0d16c1-6712-4a4c-b54a-08417ba2ae6b