Van Lanschot Kempen aandeelhouders keuren voorgestelde kapitaalteruggave goed

's-Hertogenbosch, 11 oktober 2017

De aandeelhouders van Van Lanschot Kempen hebben vandaag het voorstel tot kapitaalteruggave van € 1 per aandeel goedgekeurd, dat eerder werd aangekondigd op 29 augustus 2017. De aandeelhouders stemden in met dit voorstel tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 's-Hertogenbosch.

De kapitaaluitkering van in totaal ruim € 41 miljoen zal plaatsvinden in december 2017, onder voorbehoud van de wettelijke termijn die in het algemeen geldt voor een kapitaalteruggave als deze. De uitkering wordt gedaan ten laste van de vrij beschikbare agioreserve, waarmee de kapitaalteruggave is vrijgesteld van dividendbelasting. Het totaal aantal uitstaande aandelen blijft ongewijzigd. De CET I-ratio blijft ook na deze kapitaalteruggave ruim boven onze kapitaaldoelstelling van 15 - 17%.

Deze kapitaalteruggave is de volgende stap in de uitvoering van onze kapitaalstrategie. Het is onze ambitie om, onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder, voor de periode tot en met 2020 ten minste € 250 miljoen terug te geven aan onze aandeelhouders. Met de vandaag goedgekeurde kapitaalteruggave is hiervan ruim € 90 miljoen uitgekeerd.

Voorgenomen data met betrekking tot de kapitaaluitkering:
Ex -datum                   18 december 2017
Record-datum           19 december 2017
Betaaldatum              20 december 2017


Media Relations
: 020 354 45 85; mediarelations@vanlanschotkempen.com
Investor Relations: 020 354 45 90;
investorrelations@vanlanschotkempen.com

Over Van Lanschot Kempen
Als wealth manager is Van Lanschot Kempen, met haar merknamen Van Lanschot, Evi en Kempen, actief in Private Banking, Asset Management en Merchant Banking, met als doel het behoud en de opbouw van vermogen van haar klanten. Van Lanschot Kempen, genoteerd aan Euronext Amsterdam , is de oudste onafhankelijke financiële instelling van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737.

vanlanschotkempen.com

Disclaimer
Dit document is geen (uitnodiging tot het doen van een) aanbod tot het (ver)kopen of anderszins verkrijgen van of inschrijven op financiële instrumenten en is geen advies of aanbeveling om enige handeling te verrichten of na te laten.
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Van Lanschot Kempen via GlobeNewswire

HUG#2141211