De 3 beste beleggingsapps

Handelen wordt steeds makkelijker en leuker. Bijna iedereen belegt tegenwoordig online, waardoor je geen bank of handelaar meer hoeft te bellen maar gewoon zelf je order kunt plaatsen met een druk op de knop. Beleggen via een app maakt het nog makkelijker. Je hebt de keuze uit een groot aantal apps, zowel van banken als van online brokers, waarmee je snel en eenvoudig kunt (beginnen met) beleggen. Dit zijn de 3 beste beleggingsapps van dit moment.

Waarom beleggen met een app?

Met een beleggingsapp kun je altijd mobiel beleggen en dus direct inspringen op koersstijgingen en dalingen. Waar je ook bent, jij hebt je portefeuille altijd binnen handbereik. Markus de Jong van Adviesjagers.nl legt uit: “Tegenwoordig heb je alleen maar een smartphone of tablet met internetverbinding nodig om wereldwijd de beurs op te kunnen, op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast kun je in veel apps al starten met een kleine inleg, waardoor beleggen voor een steeds grotere groep interessant wordt. Tel de lage spaarrente en de positieve trend die veel aandelen laten zien hierbij op en je snapt waarom er steeds meer belegt wordt.”

De Giro

De Giro is een online broker die zich onderscheid met lage prijzen. Iedereen kan hier beleggen, zowel professionele beleggers als particulieren zijn welkom. Het platform is al jarenlang online en heeft ook een gebruiksvriendelijke app die je gratis kunt downloaden. In de app kun je beurskoersen realtime volgen en altijd en overal beleggen op de beurs. Je kunt zowel beleggen in aandelen en obligaties als ETF’s, opties en beleggingsfondsen. In de app vind je ook relevante nieuwsberichten voor aandelen en staat er een overzicht van beursaankondigingen in de agenda.

De producten staan genoteerd op meer dan 50 beurzen wereldwijd. Je zoekt eenvoudig op naam, ISIN of symbool om jouw favorieten aan te schaffen of om deze in het lijstje met favorieten te zetten als je de koers eerst even in de gaten wilt houden. De kosten zijn wisselend en hangen af van het beleggingsproduct dat je aanschaft. Bekijk onze adviezen om een gefundeerde keuze te maken.

Libertex

Het online handelsplatform Libertex heeft een gebruiksvriendelijke en strak vormgegeven app die al meerdere malen is uitgeroepen tot beste beleggingsapp. Als beginnende belegger kun je eerst beginnen met een demo account, maar het is ook mogelijk om direct geld te storten en verschillende producten aan te kopen. Via de Libertex app is het bijvoorbeeld mogelijk om te handelen in CFD’s op cryptocurrencies zoals Bitcoin, valutaparen, grondstoffen, aandelen en indices. Door de app te openen kun je realtime koersen zien, geld storten en opnemen en natuurlijk handelen. De app beschikt over duidelijke instructievideo’s die je kunt bekijken om meer te leren over de verschillende functies en mogelijkheden. De handelsfee van het platform is gebaseerd op de hoogte van je inleg.

Peaks

Peaks is een handige app die is ontwikkelt door de Rabobank maar gekoppeld kan worden aan iedere Nederlandse bankrekening. Met deze laagdrempelige app kan iedereen kennismaken met beleggen. Je kunt er namelijk voor kiezen om je wisselgeld te beleggen door betalingen die je maakt op je gekoppelde bankrekening te laten afronden. Ook is het mogelijk om met regelmaat een vast bedrag in te laten leggen of om zelf geld over te maken.

Je hebt de keuze uit 4 verschillende portfolio’s: Mild, Pittig, Scherp en Heet. Binnen het portfolio dat je kiest wordt je geld voor je belegt, dus je kiest niet zelf de beleggingen uit. De kosten zijn €1 per maand tot een saldo van €2500 en 0,5% per jaar over de gemiddelde waarde van je portfolio boven dit bedrag. Regelmatig zijn er acties waarmee je extra geld kunt verdienen door je vrienden uit te nodigen.