Gemalto's investering versnelt de ontwikkeling van nieuwe biometrische identificatieoplossingen door Cogent

  • Amper zes maanden na de overname van 3M Cogent, brengt Gemalto een belangrijke productupgrade uit
  • De nieuwe versie van CABIS (Cogent Automated Biometric Identification System) ondersteunt multimodale identificatie: herkenning van vingerafdrukken, palmafdrukken, gezichten en irissen
  • De nieuwe CABIS Core Cloud zal de uitrol van biometrische diensten door rechtshandhavings- en andere overheidsinstanties versnellen

Amsterdam, 30 oktober 2017 - Gemalto , de wereldwijde leider in digitale beveiliging, trekt zijn trackrecord van investeringen in overgenomen bedrijven door. Het ambitieuze ontwikkelingsprogramma van het bedrijf omvat het uitbrengen van Gemalto CABIS 7, waarmee rechtshandhavings- en andere overheidsinstanties biometriegebaseerde identificaties kunnen uitvoeren met een nog hogere snelheid, precisie en doelmatigheid. Daarnaast heeft Gemalto de introductie van CABIS Core Cloud aangekondigd, dat de ondersteuningsbasis van Cogents CABIS kernportefeuille uitbreidt met een flexibele en schaalbare cloudarchitectuur.

In mei 2017 werd de overname van de activiteiten voor identiteitsbeheer van 3M , 3M Cogent, door Gemalto formeel voltooid. De introductie van CABIS 7 vormt de eerste grote productinnovatie sinds de eigendomswissel. Een belangrijke uitbreiding in deze recentste evolutie van zijn toonaangevende identificatieprogramma zijn de echt multimodale capaciteiten, waarin herkenning van vingerafdrukken, palmafdrukken, gezichten, irissen en sporenbeelden is geïntegreerd. Daardoor kunnen de operatoren een nog ruimer scala van biometrische inputgegevens en databaserecords gebruiken om tot betrouwbare identificatie- en verificatieovereenkomsten te komen. Bovendien maken de fundamentele architectuur- en platformverbeteringen een vermindering van de insteltijd met 30% ten opzichte van eerdere versies mogelijk, wat de investering van de klant toekomstbestendig maakt. CABIS 7 is ook uitgerust met een volledig nieuw ontworpen gebruikersinterface, die de gebruiksvriendelijkheid verbetert.

Gemalto 's toevoegingen aan de CABIS-portefeuille omvatten ook de CABIS Core Cloud. Deze nieuwe cloudgebaseerde backend-oplossing zorgt ervoor dat de lopende kosten altijd het werkelijke gebruik weerspiegelen, dankzij de elastische en schaalbare aard van cloud computing. Dat elimineert de noodzaak aan aanloopinvesteringen in infrastructuur op basis van het geraamde toekomstige gebruik. Bovendien verlicht dit de niet-aflatende druk op de interne IT-middelen in aanzienlijke mate.

" Gemalto 's recente investeringen in R&D bouwen voort op Cogents bewezen capaciteit om uitmuntende biometrische identificatieoplossingen uit te werken", stelt dr. Daniel Asraf, Senior Vice President of Biometrics Solutions bij Gemalto . "Cogents AFIS kerntechnologie is reeds hard aan het werk in zo'n 200 toepassingen in 80 landen, en de toevoeging van mogelijkheden zoals multimodale capaciteiten en cloudgebaseerde uitrol zal zijn waarde in de strijd om grenzen en gemeenschappen te beschermen nog verder verhogen."

Over Gemalto

Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto 's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez
Noord-Amerika
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Kristel Teyras
Midden-Oosten & Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
Shintaro Suzuki
Azië Pacific
+65 6317 8266
shintaro.suzuki@gemalto.com

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/afa373e4-1a32-420d-8350-061ac1c943e7

Attachments:

A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/3ed845d5-de69-4b92-aad0-18072db6186b