Geld verdienen met aandelen en geleend geld

Steeds meer mensen maken kennis met de wereld van beleggen. Door zelf te beleggen, of door te beleggen via een expert. Beleggingen zijn een goede manier om kapitaal voor later op te bouwen. Wanneer je op de korte termijn geld nodig hebt, dan is beleggen niet de juiste optie. Maar goed, je wilt aandelen kopen, maar je hebt geen geld? Dan kun je er ook voor kiezen om aandelen te kopen met geleend geld. Dit is een trend die we steeds vaker terugzien.

Aandelen kopen

Wanneer je aandelen koopt van een bedrijf word je als het ware voor een (klein) gedeelte mede-eigenaar van het bedrijf in kwestie. Maakt het bedrijf winst? Dan zullen je aandelen meer waard worden. Als je genoeg aandelen in bezit hebt, dan krijg je zelfs zeggenschap in het bedrijf. De meeste mensen kiezen er echter voor om aandelen aan te schaffen om er uiteindelijk winst mee te maken.

Hoe maak je winst met aandelen?

Dit gebeurt op twee manieren. Ten eerste krijg je dividenduitkeringen wanneer het goed gaat met het bedrijf. Daarnaast kun je ook je aandelen na verloop van tijd verkopen. Dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je het aandeel verkoopt voor een hogere prijs dan dat je ervoor betaalt hebt. Beleggen in aandelen bied allesbehalve zekerheid, maar je kunt er flink mee verdienen.

Aandelen kopen met geleend geld

Een trend van de laatste jaren is het aanschaffen van aandelen met geleend geld. Zo kun je bijvoorbeeld bij De Nederlandse kredietmaatschappij voordelig een lening afsluiten tegenover 3,9% rente. Dit percentage valt in het niet bij de marge die je kunt verdienen als je belegt in aandelen. Daarom kan deze manier erg winstgevend zijn als je in aandelen wilt investeren, maar geen budget hebt. Let wel op: geld lenen kost geld en investeren in aandelen is niet zonder risico’s!