Dit worden de 3 financieringstrends van 2020!

Om een bedrijf te runnen heb je kapitaal nodig. Bedrijven met grote ambities, hebben meer kapitaal nodig dan ze zelf tot hun beschikking hebben. Extra kapitaal kun je op verschillende manieren verkrijgen. Door middel van een zakelijke lening, maar er zijn nog veel meer manieren. Wat zijn de financieringstrends van het moment? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Financieringstrends

De financiële crisis van 2008 zorgde ervoor dat geld lenen een stuk lastiger werd voor bedrijven. Er werd kritischer gekeken naar kredieten en er vonden veranderingen plaats. Zo groeide het aantal online geldaanbieders én ook de manieren om kapitaal te verkrijgen. Welke trends spelen er op het moment? Hieronder de 3 financieringstrends voor 2020!

1 Online leenplatformen

Er zijn inmiddels meerdere online leenplatformen. Wat is een online leenplatform precies? Dit is een platform waar investeerders én ondernemingen samenkomen. Door middel van crowdfunding kun je hier als bedrijf eenvoudig tijdelijk kapitaal verkrijgen. Deze platformen zijn geschikt voor zowel kleine als grote ondernemingen.

2 Revenue-based financing

Bij deze manier van investeren wordt gekeken naar omzet. Als bedrijf betaal je de investeerder als rendement een percentage van de omzet. Dit percentage kun je zelf bepalen, maar vaak wordt gekozen voor een percentage tussen de 2 en 5%. De overeenkomst loopt vaak tot het maximum dat overeengekomen is wordt bereikt. Deze manier van financiering is voornamelijk populair onder start-ups.

3 Angel investors

Een Angel investor is een privé-investeerder die in de meeste gevallen een verleden als ondernemer heeft. De investeerder wilt zijn vermogen investeren in een ander bedrijf. In Nederland wordt dit ook wel een ‘business angel’ genoemd. Naast financiële middelen kan een angel investor ook (gezien zijn of haar ervaring) kennis delen. Daarom is deze manier van financieren populair onder kleine, beginnende ondernemers. Wanneer het om grote bedrijven gaat, kan het ook dat meerdere angel investors samenwerken om ervoor te zorgen dat er meer kapitaal beschikbaar komt. Deze manier van financieren is echter niet goedkoop. Angel investors verlangen vaak een hoog rendement, omdat ze naast financiele middelen, ook hun kennis beschikbaar stellen.