Digitale bank N26 hoogst gewaardeerde Europese fintech ooit!

De Duitse ‘digitale bank’ N26 is op het moment de meest waardevolle Europese Fintech meldden verschillende bronnen recentelijk, waaronder Forbes. Begin dit jaar haalde de bank met een Series D investeringsronde ruim 275 miljoen euro op (300 miljoen Amerikaanse dollar). De startup wordt nu gewaardeerd op maar liefst 2,7 miljard Amerikaanse dollar en dat maakt N26 dé hoogst gewaardeerde Europese fintech ooit.

Het verhaal achter N26

N26 is dus een digitale bank, een vestiging voor bezoekers of een bankautomaat zul je van deze bank dus niet vinden. Je kunt het bedrijf vergelijken met de Amsterdamse bank Bunq. Het begon allemaal in 2013 in Berlijn. Twee Oostenrijkers richtten N26 op als zogeheten mobile-first bank. De naam van de bank ‘N26’ is gebaseerd op het huisnummer van het adres waar het idee geboren werd. In 2016 kregen ze een Europese bankvergunning en het klantenbestand groeide rap. Begin 2018 had de bank 500.000 klanten over heel Europa en aan het eind van datzelfde jaar was dit aantal bijna vijf keer zo hoog (2,3 miljoen klanten).

Uniek en succesvol principe

Hoewel N26 niet de eerste ‘digitale bank’ is, is het principe vrij uniek. Veel mensen zitten momenteel nog bij een fysieke bank, maar dit kan in de toekomst wel eens gaan veranderen. Zo hebben digitale banken zoals N26 behoorlijk wat voordelen ten opzichte van een fysieke bank. Hier lees je bijvoorbeeld een N26 review, waar je alle ins en outs van de bank kunt lezen.

De cijfers anno 2020

Het platform wordt anno 2020 veelvuldig gebruikt. Zo zijn er in totaal meer dan 20 miljard transacties gemaakt met N26 en meer dan een miljard stortingen. De bank heeft 700 werknemers van 50 verschillende nationaliteiten. Met kantoren in Berlijn (hoofdkantoor) en Barcelona heeft N26 Europa in zijn ban, maar wat heeft de toekomst in Petto?

Uitbreiding

In de afgelopen jaren werd het fundament voor uitbreiding naar de competitieve markten van het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde staten al gelegd. Het Verenigd Koninkrijk heeft met ‘Revolut’ een vergelijkbare bank die erg populair is waar N26 de concurrentie dus mee aan wilt gaan. In de Verenigde Staten gaat N26 samen werken met een fysieke bank. Er is nog niet bekend om welke bank het gaat en hoe deze samenwerking vorm zal krijgen. Er is nu in ieder geval een groter budget beschikbaar en N26 hoopt in de toekomst wereldwijd actief te zijn.