3 redenen om Bitcoins te kopen

Een sterk wisselende koers, levert ook meer winst op

Zonder tegenslagen ook hoogtepunten, zonder regen ook geen zonneschijn en zonder veel risico vaak ook geen hoge winst. De Bitcoin koers heeft een sterke volatiliteit. Dit houdt in dat de waarde van de munt erg fluctueert. Zo steeg de munt anno 2017 in enkele dagen tijd, met een waarde van wel 10.000$. Wanneer je er op tijd bij was, kon je hier dus een leuk zakcentje op verdienen. Voor de mensen die op het hoogte punt instapte, met de verwachting dat de munt nóg meer waard zou worden, zag het feestje er iets minder rooskleurig uit.

Goedkope en snelle transacties met de Bitcoin

De munt is niet alleen maar voor investeerders in het leven geroepen. De reden achter het ontstaan van de munt was namelijk het sneller en goedkoper laten verlopen van transacties. Omdat je de Bitcoin overmaakt van het ene Bitcoin- naar het andere Bitcoin adres, is een derde partij zoals de bank overbodig. De geldstroom verloopt rechtstreeks, waardoor je ook geen transactiekosten maakt. En wie kosten bespaart maakt winst, toch?

De voorspellingen zien er goed uit!

Nadat de Bitcoin het erg goed deed in 2017, kelderde de Bitcoin koers in 2018. Er waren enkele nadelen aan het licht gekomen, die veel mensen weerhield. Zo schrikt de sterk wisselende koers veel mensen af, omdat je simpelweg niet weet waar je aan toe bent. De kans op geld verliezen is sterk aanwezig. Daarnaast waren er ook veel criminelen actief die het voor elkaar kregen om Bitcoins te hacken. Maar aan elk nadeel zit ook zijn voordeel, want er zijn stappen ondernomen. Zo wil Bitcoin haar gebruiker meer stabiliteit aanbieden in de koers van de munt, en zijn er steeds meer technieken om de munt uit de hand van hackers te houden. Door deze ontwikkelingen is de verwachting dat mensen weer meer Bitcoins kopen. Natuurlijk is dit afhankelijk van de economie en andere ontwikkelingen die zich voordoen.