Euler Hermes en KBC bundelen krachten voor innovatieve financieringsoplossing

KBC, een van de toonaangevende financiële groepen in Europa, en Euler Hermes, wereldleider op het gebied van kredietverzekeringen, bundelen hun krachten om kmo’s een innovatieve real-time financieringsoplossing te bieden.

Via ‘On Demand Financing’ hebben bedrijven de mogelijkheid financiering te krijgen factuur per factuur, rechtstreeks vanuit hun factureringssoftware. KBC ‘On Demand Financing’, gecombineerd met Single Invoice Cover van Euler Hermes, biedt kmo’s een ‘best in class’-oplossing, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Het toont het innovatievermogen van beide organisaties in hun respectieve domeinen van bank- en kredietverzekering, met als doel bedrijven een optimaal cashflowbeheer te bieden en het vertrouwen om hun bedrijf op een veilige manier te laten groeien.

Ed Goos, CEO van Euler Hermes BeLux: "Kmo’s in Euorpa hebben volgens een studie van Euler Hermes een tekort aan financiering van naar schatting 400 miljard euro. We zijn er trots op dat we met KBC samenwerken aan deze innovatieve financieringsoplossing door middel van onze expertise én onze op maat gemaakte verzekering Single Invoice Cover. We beoordelen de kredietwaardigheid van meer dan 80 miljoen bedrijven wereldwijd en geven onze klanten de zekerheid om betaald te worden en met vertrouwen zaken te doen. Dankzij de innovatieve samenwerking tussen KBC en Euler Hermes bouwen we aan het digitale financiële ecosysteem van morgen.”

Theo Speelmans, General Manager KBC Working Capital Solutions: "Bij KBC streven we ernaar om de referentie te zijn in werkkapitaaloplossingen. We zijn dan ook erg blij dat we ons KBC ‘On Demand Financing’-product op de markt kunnen brengen. Bedrijven krijgen nu naadloos en eenvoudig toegang tot factuurfinanciering vanuit hun eigen software. Een realisatie die het resultaat is van het omarmen van technologie en samenwerking. Met Euler Hermes hebben we een sterke partner gevonden om mee samen te werken. Samen delen we dezelfde visie op de toekomst en zijn we in staat om de krachtigste werkkapitaaloplossingen te lanceren".