Huawei en Gemalto werken samen om de inzet van NarrowBand-IoT te versnellen

Gemalto en Huawei creëren een rendabele oplossing voor het IoT voor de massamarkt

Amsterdam, 14 november 2017 - Om producenten van apparatuur te helpen bij het voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame en energiezuinige NarrowBand (NB) IoT-modules werken Gemalto en Huawei - via diens tak voor halfgeleiders, HiSilicon - samen aan de ontwikkeling van de volgende generatie modules, die een extra beveiligingsniveau bieden en zeer weinig stroom verbruiken. Door de expertise van beide ondernemingen te combineren kunnen deze NB-IoT-modules bijdragen aan een reductie van zowel de kosten als de grootte van de apparatuur door de producenten en aan de verlenging van de levensduur van de batterijen tot wel tien jaar.

NB IoT werd ontwikkeld om met lagere bitsnelheden en lagere kostensegmenten te werken en werkt vrijwel overal. Door haar uiterst lage stroomverbruik kan apparatuur tot 10 jaar lang op batterijen werken. Toepassingen zijn onder meer intelligente parkeersensoren, inbraak- en brandalarmen, persoonlijke gezondheidsapparaten, volgapparatuur en straatlantaarns. Volgens ABI Research zullen NB IoT-modules voor de verbinding van objecten met netwerken tegen 2021 meer dan 20% van al het gsm-verkeer vertegenwoordigen.

'2017 is voor ons het jaar van de commerciële NB IoT-introducties, en we zullen tegen het eind van het jaar 30 van dergelijke netwerken bouwen in 20 landen over de hele wereld. Huawei is een belangrijke speler op dit gebied en we blijven profiteren van deze enorme kansen die deze sector biedt,' aldus XiongWei, president LTE-oplossingen van Huawei. 'We streven ernaar de markt te voorzien van oplossingen die een stabiele connectiviteit, laag energieverbruik en kostenefficiëntie bieden. Dankzij deze samenwerking met Gemalto zal de introductie van het netwerk nu ook een verbeterde integratie en flexibiliteit inhouden.'

'De combinatie van onze expertise op het gebied van cellulaire connectiviteit en digitale beveiliging met de krachtige NB IoT-chipsets van Huawei zal producenten en serviceproviders helpen om de sprong in de massa-inzet van op gsm gebaseerde IoT te wagen dankzij een gestandaardiseerde oplossing,' zegt Suzanne Tong-Li, SVP Greater China and Korea for Mobile Services and IoT en China President bij Gemalto . 'Onze samenwerking vereenvoudigt de implementatie van NB-IoT-projecten door het combineren van een solide zekerheid met flexibiliteit.'

Over Gemalto
Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto 's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Philippe Benitez
Noord-Amerika
+1 512 257 3869
philippe.benitez@gemalto.com
Kristel Teyras
Midden-Oosten & Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com
Shintaro Suzuki
Azië Pacific
+65 6317 8266
shintaro.suzuki@gemalto.com

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/527b5a05-d4bf-462f-84e2-64eab8102935