Forse groei Ayming

Het Franse fiscaal consultancybureau Ayming, dat eerder AP heette en werd opgericht in 1986, ziet haar stevige groei nog steeds doorzetten. We spreken met Thomas Kaës, hoofd sales en marketing, over de recente ontwikkelingen en verwachtingen voor de toekomst. Vorig jaar werd Ayming door het tijdschrift Capital uitgeroepen tot één van de beste adviesbureaus en werd het ook genomineerd voor een Trends Gazelle award.

Ayming wil uitbreiden

Ayming is vooral actief in Europa met advisering op fiscaal gebied. Ondanks de verdere Europese éénwording ziet Kaës echter dat de lokale fiscale verschillen in Europa zeker niet afnemen. Ayming voorziet mede daarom nog een verdere groei. Het bedrijf is ook buiten Europa actief en voorziet in alle landen waar zij opereert nog steeds een groeiende vraag. Kaës verwijst hiervoor naar de verdere globalisering waardoor bedrijven relatief makkelijker activiteiten over de grens hebben. Momenteel is Ayming, dat circa 1300 medewerkers heeft, nu in 15 landen actief. Omdat de lokale fiscale regimes erg afwijken werkt Ayming met lokale fiscale specialisten. Klanten van het bedrijf zijn onder andere de hele grote spelers uit de S&P 500 zoals Coca-Cola maar ook de kleinere SME’s.

Thomas Kaës over Ayming

Thomaska%c3%abs ayming

Het opvallende aan Ayming is dat het gros van haar omzet afhankelijk is van de behaalde resultaten. Hier is dus sprake van een win-win: hoe meer een bedrijf aan belastingen kan besparen hoe hoger ook de omzet voor Ayming.

Terugkeer bedrijven naar Europa door Covid-19

De recente problematiek rondom Covid-19 zal volgens Kaës wellicht een stimulans kunnen zijn voor bedrijven om productie terug te brengen naar Europa. Dit levert natuurlijk een grote vraag naar fiscale zaken op. Bedrijven zullen dan natuurlijk eerst uitvoerig onderzoek moeten doen in welk land het qua fiscaliteiten het meest gunstig is. Simpel gezegd wil Ayming bedrijven voorstellen wat één euro in land A na belastingen kan opleveren vergeleken met land B. Op de korte termijn wil het bedrijf in de Benelux en in Duitsland uitbreiden.