3 redenen om te investeren in commercieel vastgoed

Ben je redelijk vermogend? Dan is het zonde om al jouw geld op de bank te laten staan. Sommige banken hanteren tegenwoordig een negatieve rente en dat is nadelig voor vermogende mensen. Sparen kost jou in dat geval namelijk alleen maar geld. Om geld te verdienen met jouw vermogen, kun je gaan investeren in vastgoed. Je kunt je geld in gewone woningen of studentenhuizen steken, maar het is ook interessant om te investeren in commercieel vastgoed. Hierbij kun je denken aan bedrijfsgebouwen of kantoorpanden. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan vraag jij je vast en zeker af waarom dit interessant is. In dit artikel zetten wij 3 redenen om te investeren in commercieel vastgoed op een rijtje.

1. Gunstige prijs

Om te kunnen investeren in commercieel vastgoed, moet je flink wat geld hebben. Een bedrijfspand of een kantoorgebouw is namelijk niet bepaald goedkoop. De hoge instapprijs vormt voor veel particuliere investeerders een drempel om te investeren in commercieel vastgoed. Toch is het nu een goed moment om hiermee te beginnen. Waarom? Omdat de prijs de afgelopen tijd gedaald is. Eén van de redenen hiervoor is dat er behoorlijk wat leegstand is in (met name) grote steden. Het aanbod aan commercieel vastgoed is hierdoor toegenomen, waardoor de prijs logischerwijs daalt. Overigens geldt dit niet voor alle gebouwen. Er zijn ook bedrijfspanden en kantoorgebouwen waar de hoofdprijs voor gevraagd wordt. Denk dus niet dat je voor een habbekrats kunt investeren in commercieel vastgoed.

2. Je kunt er flink mee verdienen

De tweede reden om te investeren in commercieel vastgoed komt overeen met de reden om te investeren in particulier vastgoed. Indien je het goed aanpakt, kun je er namelijk flink wat geld mee verdienen. Dit is zeker het geval wanneer je het pand zelf niet gaat gebruiken. In dat geval kun je op zoek gaan naar een huurder. Deze betaalt jou maandelijks een vast bedrag aan huur, waardoor het lucratief is om commercieel vastgoed te kopen. Indien jij commercieel vastgoed jarenlang verhuurt, verdien je hier een leuk bedrag mee. Je kunt zelfs de complete investering terugverdienen als je het goed en slim aanpakt. Dit geld kun je bijvoorbeeld opzij zetten om op jouw oude dag lekker te kunnen genieten.

3. De investering blijft geld waard

Een derde reden om te investeren in commercieel vastgoed is omdat het zijn waarde behoudt. Veel particuliere investeerders kiezen ervoor om hun geld in aandelen te steken. Dit kan je flink wat geld opleveren, maar je loopt ook behoorlijk wat risico. Aandelen kunnen namelijk snel in waarde dalen. Hier heb je zelf geen invloed op. Indien je investeert in commercieel vastgoed, hoef je hier niet bang voor te zijn. Vastgoed kan in de loop der jaren in waarde dalen, maar dit gaat nooit zo snel als bij aandelen. Indien je het pand verhuurt, verdien je er tussentijds echter ook voldoende geld aan. Wanneer je wilt dat jouw investering geld waard blijft, dan is het zeker aan te raden om te investeren in commercieel vastgoed.

Commercieel vastgoed kopen met een financiering

We haalden eerder in deze tekst al aan dat je behoorlijk wat geld moet hebben om te investeren in commercieel vastgoed. Een bedrijfspand of kantoorgebouw kost namelijk aanzienlijk meer dan een (studenten)huis. Lang niet iedere particulier kan zo’n investering uit eigen zak betalen. Denk in dat geval niet direct dat investeren in commercieel vastgoed niet mogelijk is. Je kunt namelijk ook een zakelijke hypotheek afsluiten om de investering toch mogelijk te maken.

Lijkt het jou wel wat? Dan denk je mogelijk dat je naar de bank moet om zo’n financiering aan te vragen. Dit was vroeger inderdaad nodig, maar tegenwoordig niet meer. Je kunt namelijk online een zakelijke hypotheek aanvragen. Er zijn inmiddels verschillende kredietverstrekkers waarbij je terecht kunt voor zo’n hypotheek. Doorgaans is het mogelijk om minimaal 50.000 euro te lenen en maximaal 2 miljoen euro. Op Zakelijkbankieren.nl vergelijk je tientallen financiers met elkaar, waardoor je altijd de beste keuze maakt. Ook ontvang je binnen 24 uur een acute haalbaarheidsanalyse. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of investeren in commercieel vastgoed voor jou mogelijk is. Sluit dus nooit bij voorbaat uit dat je niet kunt investeren in commercieel vastgoed, maar kijk altijd eerst of dit tot de mogelijkheden behoort.