AkzoNobel en Axalta beëindigen fusiegesprekken

21 november 2017

AkzoNobel N.V. (AKZA; AKZOY)

Op 30 oktober 2017 heeft AkzoNobel als reactie op speculatie in de markt aangegeven dat het constructieve gesprekken voerde over een potentiële fusie van AkzoNobel Paints en Coatings met Axalta.

AkzoNobel en Axalta hebben hun gesprekken beëindigd zonder overeenkomst.

AkzoNobel blijft zich richten op haar strategie van het versnellen van duurzame groei en winstgevendheid door het creëren van twee gefocuste, goed presterende bedrijfsonderdelen en blijft zich richten op haar financiële richtlijnen voor 2020 (15% ROS en >25% ROI).

De afsplitsing van de AkzoNobel Specialty Chemicals business en de teruggave van het overgrote deel van de netto-opbrengst aan de aandeelhouders blijft op koers.

Thierry Vanlancker, CEO AkzoNobel , zei: "Ik heb er vertrouwen in dat onze strategie significante waarde voor aandeelhouders en andere belanghebbenden biedt, zowel op de korte termijn, de middellange termijn als op de lange termijn. Wij blijven gericht op onze strategische mogelijkheden om in de toekomst onze organisatie te ontwikkelen en de winstgevendheid te verbeteren."

Dit is een openbare aankondiging van AkzoNobel N.V. ingevolge artikel 17, paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014). Deze openbare aankondiging bevat geen bod, of een uitnodiging tot het doen van een bod, voor het kopen of aanbieden van effecten.

- - -

Over AkzoNobel

AkzoNobel maakt essentiële producten die inspireren en het dagelijks leven prettiger maken. Als internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën leveren we essentiële ingrediënten, essentiële bescherming en essentiële kleuren voor consumenten en industrie wereldwijd. We hebben een rijke geschiedenis en zijn pioniers in duurzame technologie en innovatieve producten, die tegemoet komen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet en tegelijkertijd het leven makkelijker maken. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben 46.000 medewerkers in 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als JOZO, Sikkens en Flexa. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Van daaruit zetten we ons in om steden en omgevingen levendiger te maken, te beschermen, en kleur te geven.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

AkzoNobel Media Relations AkzoNobel Investor Relations
T: +31 (0)88 969 7833 T +31 (0)88 969 7590
Contact: Diana Abrahams Contact: Lloyd Midwinter

                                                                                               

Safe Harbor Statement
This press release contains statements which address key issues such as AkzoNobel 's separation of its Specialty Chemicals business. Such statements should be carefully considered, and it should be understood that many factors could cause forecasted and actual results to differ from these statements. These factors include, but are not limited to, price fluctuations, currency fluctuations, developments in raw material and personnel costs, pensions, physical and environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other regulatory measures. Stated competitive positions are based on management estimates supported by information provided by specialized external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk factors affecting our business please see our latest annual report, a copy of which can be found on our website: www.akzonobel.com.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/3f2f90ea-7d75-430f-8710-ed5dfd2054b6