Beginner in webhosting? Dit blog helpt jou goed op weg!

Ga je een specifiek product verkopen, dan begint dat vaak vanuit je innerlijke zelf. Passie en vakmanschap zijn woorden die al gauw in jou opkomen als je denkt aan het product dat je op de markt gaat brengen. Maar om dit artikel goed te vermarkten, heb je wel een goed werkende webshop nodig die voldoet aan bepaalde standaarden.

Dit staat of valt met een goeie webhosting. Heb je geen idee wat dat inhoudt? In dit blog behandelen we een aantal relevante termen, waaronder een Magento 2 hosting of Shopware hosting, zodat jij straks beter beslagen ten ijs komt!

Wat is webhosting?

Zodra je een domeinnaam hebt gekozen die past bij jouw product, is het tijd om de hosting te regelen. Voordat we een aantal termen gaan doornemen, is het goed om je te realiseren wat dit precies inhoudt. Heel simpel gezegd komt webhosting erop neer dat je een beroep doet op een partij, die zijn servers aan jou ter beschikking stelt. Door een beroep te doen op deze servers, komt er opslag vrij die jij kunt inzetten bij de inrichting van je website.

Hipex kabels analist

Welke verschillende soorten webhosting zijn er?

Zoals bij zoveel dingen in de wereld, valt er ook bij webhosting wat te kiezen. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit 4 varianten van webhosting: Reseller, Shared, Dedicated en VPS. De eerste variant is erg geschikt voor personen die soortgelijke webshops willen runnen met andere domeinnamen. Shared webhosting kan gezien worden als een ‘low budget optie’ en is de co-housing onder de webhosting. Dedicated webhosting is erg geschikt voor mensen die alles zélf in handen willen hebben; VPS vormt de gulden middenweg tussen de ‘dedicated’ en ‘shared’ optie.

Hipex

Er zijn verschillende bedrijven die jouw webhosting in goede banen kunnen leiden. Hipex is zo’n partij die alles tot in de puntjes regelt voor jou. Zij hebben specialisten in huis die gespecialiseerd zijn in verschillende soorten webshops. Magento 2 hosting, Shopware hosting of Sylius: dat maakt voor Hipex geen enkel verschil. Ben je benieuwd wat Hipex voor jou kan betekenen of wil je meer informatie? Op hun website staat haarfijn beschreven wat zij kunnen. Heb je liever iemand aan de lijn? Schroom dan niet om contact op te nemen met hun klantenservice!