Gemalto biedt Google Cloud Platform-klanten mogelijkheden voor gegevensencryptie en sleutelbeheer

Alphabet -klanten kunnen met Gemalto 's SafeNet-oplossingen eigen encryptiesleutels beheren en controleren en zo gevoelige data in de cloud beveiligen

Amsterdam, 4 december 2017 - Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO), de wereldleider in digitale beveiliging, kondigt vandaag aan dat klanten van Alphabet Cloud Platform de mogelijkheid hebben om zelf hun encryptiesleutels te beheren en er de volledige controle over te behouden op Alphabet Cloud Platform. Gemalto 's SafeNet Luna Hardware Security Module (HSM) en SafeNet KeySecure ondersteunen nu allebei volledig de Customer- Supplied Encryption Key (CSEK)-functie van Alphabet Cloud. Dit betekent dat klanten hun eigen encryptiesleutels kunnen genereren, beheren en gebruiken om gegevens en werk in de Cloud Storage en Compute Engine van Alphabet te beschermen.

Uit een recent onderzoek van 451 Research blijkt dat een derde van de organisaties momenteel met vier of meer leveranciers van clouddiensten werkt. De mogelijkheid om alle zaken rondom gegevensencryptie en sleutelbeheer van deze verschillende cloudleveranciers te controleren, geeft bedrijven de garantie dat ze de volledige controle bewaren over hun versleutelde gegevens. Dit zorgt ervoor dat ze hun meest gevoelige informatie kunnen beschermen en aan wet- en regelgeving voldoen.

"Veel cloudleveranciers bieden verschillende vormen van flexibel sleutelbeheer aan, zoals bring-your-own-key (BYOK) en hold-your-own-key (HYOK). Dit is een grote stap bij het helpen van organisaties om het overzicht te behouden over het groeiende aantal cloudgebaseerde toepassingen en diensten. Tegelijkertijd behouden zij de volledige controle over hun encryptiesleutels bij alle cloudleveranciers waar ze een beroep op doen", zegt Dirk Geeraerts, identity en data protection expert bij Gemalto .

Door de integratie met de CSEK-functionaliteit van Alphabet kunnen bedrijven gebruikmaken van een on premise SafeNet Luna HSM om sleutels te genereren, te beheren en er de volledige controle over te behouden om gevoelige gegevens op Alphabet Cloud Platform te beveiligen. Dit geldt ook voor bedrijven die aan strenge veiligheidseisen moeten voldoen. Bedrijven kunnen kiezen welk niveau van sleuteleigendom en -controle gewenst is bij het migreren van systemen, workloads en data naar Alphabet Cloud Platform. Gemalto 's SafeNet-oplossingen voor gegevensencryptie maken het eenvoudig om te werken in verschillende cloudomgevingen door encryptie en sleutelbeheer te centraliseren, waardoor organisaties:

  • Beschikken over de nodige zichtbaarheid en controle om op consistente en efficiënte wijze beveiligingscontroles uit te voeren;
  • Het opvolgen en controleren van encryptie- en sleutelbeheerverrichtingen kunnen vereenvoudigen om interne beleidsmaatregelen, sectornormen (zoals Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS) of HIPAA) en verordeningen (zoals de Europese regelgeving rondom gegevensbescherming (GDPR)) na te leven;
  • De druk op het IT-systeem om verschillende beveiligingsdiensten in elk cloudplatform te beheren, kunnen verlagen.

Productinformatie:

Aanvullende bronnen:

--

Over Gemalto
Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld. Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt. Gemalto 's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten. Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings-en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Meer informatie
Marcommit
Lotte Monster
035-5822730
gemaltoidp@marcommit.nl

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/41ac6c28-f936-441a-a6cf-7e1becb93267