ABN AMRO draagt Lars Kramer voor als nieuwe Chief Financial Officer

ABN AMRO draagt Lars Kramer voor als nieuwe Chief Financial Officer

De Raad van Commissarissen maakt vandaag bekend de heer Lars Kramer voor te dragen als lid van de Executive Board en Chief Financial Officer van ABN AMRO . De voordracht is afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Centrale Bank (ECB). Totdat de benoeming van Lars Kramer ingaat en nadat Clifford Abrahams op 28 februari de bank verlaat, zal Annemieke Roest de rol van CFO ad interim vervullen (onder voorbehoud van goedkeuring).
                                                                                          
Lars Kramer is sinds 2017 lid van de Managing Board en Chief Financial Officer van Hellenic Bank. Daarvoor was hij ruim 20 jaar CFO bij ING, onder andere bij ING Wholesale Banking en ING Direct N.V.

Tom de Swaan, voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO :
"De Raad van Commissarissen is blij met de voordracht van Lars Kramer. Zijn sterke staat van dienst als CFO en de uitgebreide ervaring die hij in meer dan 25 jaar heeft opgedaan in verschillende topposities in de bankensector maken hem bij uitstek geschikt voor de functie van CFO in de Executive Board van ABN AMRO . We verwachten dat Kramer met zijn leiderschapskwaliteiten en strategische vaardigheden een belangrijke bijdrage zal leveren aan de succesvolle uitvoering van de strategie van ABN AMRO .

De Raad van Commissarissen is Clifford Abrahams bijzonder dankbaar voor wat hij voor ABN AMRO heeft betekend, vooral voor zijn waardevolle bijdrage aan de strategie-review en zijn tomeloze inzet voor de bank.”

Na ontvangst van de goedkeuring van de ECB voor de voorgenomen benoeming van Lars Kramer volgt zo snel mogelijk het officiële benoemingsbesluit van de Raad van Commissarissen.

ABN AMRO Press Relations                                                ABN AMRO Investor Relations
Jeroen van Maarschalkerweerd,                                            Ferdinand Vaandrager,                         
Media Relations & Public Affairs                                            Investor Relations
pressrelations@nl.abnamro.com                                           investorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900                                                                     +31 20 6282282

Dit persbericht is gepubliceerd door ABN AMRO Bank N.V. en bevat voorwetenschap in de zin van artikel 7, leden 1 tot en met 4, van de Verordening (EU) nr. 596/2014 (Verordening Marktmisbruik)

 

Bijlage