Heijmans ontwikkelt en realiseert 377 woningen voor Vesteda

Heijmans en Vesteda hebben een overeenkomst gesloten voor het ontwikkelen en realiseren van 377 huurwoningen. De woningen worden door Heijmans in de periode 2018 tot 2020 ontwikkeld en gerealiseerd in Berkel-Enschot, Culemborg, Gorinchem, Pijnacker, Voorhout (Gemeente Teylingen) en Zutphen.

Met deze acquisitie breidt Vesteda op efficiënte wijze haar portefeuille uit met betaalbare huurwoningen op aantrekkelijke locaties in of nabij de grote Nederlandse steden. Het betreft een mix van 258 grondgebonden eengezinswoningen en 119 appartementen. Circa 90 procent van de woningen is bestemd voor de vrije sector huur, de overige 10 procent is bedoeld voor sociale huur. De woningen worden grotendeels op eigen grondposities van Heijmans ontwikkeld en gebouwd.

Waardevaste en duurzame woningportefeuille
De grondgebonden woningen worden volgens het Heijmans Huismerk ontwikkeld: een woonconcept van Heijmans voor de huursector waarmee een waardevaste toevoeging wordt geboden aan de woningportefeuille van corporaties en vastgoedbeleggers. Dat wordt onder meer bereikt door snelheid in het ontwikkel- en bouwproces, prijszekerheid en maatwerk binnen een vaste eenheid in plattegronden.

Alle woningen worden gerealiseerd met een A+++ energielabel en voorzien van zonnepanelen. De appartementen in Zutphen (Noorderhaven) zullen daarnaast ook voldoen aan de BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) normen zoals deze van kracht zullen worden vanaf 2021.

Over Heijmans
Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, woningbouw, utiliteit en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden en bouwt samen met hen aan de ruimtelijke contouren van morgen. Voor meer informatie, kijk op www.heijmans.nl.

Voor meer informatie / niet voor publicatie:

Pers
Mandy Snijders
Communicatie
+31 73 543 52 17
msnijders@heijmans.nl   

Analisten
Guido Peters
Investor Relations
+ 31 73 543 52 17
gpeters@heijmans.nl

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/454fad95-1ede-4d27-85fc-0efbf5563b46