Nyrstar heeft zijn Structured Commodity Trade Finance Facility met succes geherfinancierd

Gereglementeerde informatie

20 december 2017 om 19:00 uur CET

Vandaag heeft Nyrstar bekend gemaakt dat het de herfinanciering rond heeft gekregen van zijn bestaande Structured Commodity Trade Finance Facility voor 500 miljoen euro in meerdere valuta met een looptijd tot juni 2019 en een uitloopperiode van één jaar die in juni 2018 van start gaat.

De omvang van de nieuwe faciliteit is 600 miljoen euro en vervangt de voorgaande faciliteit van 500 miljoen euro. De nieuwe lening omvat een flexibele functie waarmee de omvang op een vooraf goedgekeurde maar vrijblijvende basis tot 750 miljoen euro kan worden verhoogd.

De nieuwe faciliteit kent vrijwel dezelfde voorwaarden als de vorige faciliteit, waaronder bijvoorbeeld een vervalperiode van vier jaar tot december 2021 (met een uitloopperiode van 12 maanden gedurende het vierde jaar). Evenals de voorgaande faciliteit wordt het bedrag dat Nyrstar onder de nieuwe faciliteit kan opnemen, bepaald in verhouding tot de waarde van Nyrstar 's voorraden en uitstaande vorderingen (de grondslag van de lening) en wordt het bij prijsveranderingen van de grondstoffen dienovereenkomstig aangepast. De nieuwe faciliteit heeft een vergelijkbare marge van 2,25% boven de EURIBOR (of de LIBOR voor opnames in andere valuta dan Amerikaanse dollars), en is afhankelijk van de sterkte van de gewaarborgde grondslag van de lening en de aan de beurshandel gekoppelde grondstoffen.

De nieuwe faciliteit houdt in verhouding met de vorige lening een verhoging in van 100 miljoen euro, met name dankzij de vorming van een consortium van investeerders, die een aanzienlijke over-inschrijving tot gevolg had. Ook heeft Nyrstar een toename van de behoefte aan bedrijfskapitaal waargenomen dankzij stijgende zinkprijzen en volatiliteit in de deviezenmarkt.

De banken die aan de nieuwe faciliteit deelnemen, zijn:

  • Deutsche Bank AG als organisator en beursgangbegeleider, en
  • ABN AMRO BANK N.V., AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mbH, Amsterdam Trade Bank N.V., Bank of Montreal, BNP Paribas Ageas , CREDIT SUISSE (Schweiz) AG, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Bank USA, HSBC , ING Bank N.V., J.P. Morgan Securities plc, KBC , National Westminster Bank Plc, Raiffeisen Bank , Société Générale en Zürcher Kantonalbank als leningverstrekkers.

"De verlenging van de Structured Commodity Trade Finance Facility met een limiet van 600 miljoen euro is weer een nieuwe stap in de richting van de versterking van onze balans en toont aan dat we, door onze strategische initiatieven na te komen, op de blijvende ondersteuning van de financiële markten kunnen rekenen. De faciliteit blijft de hoeksteen van onze financiële portfolio en is niet alleen uitermate geschikt om aan onze toekomstige behoefte aan bedrijfskapitaal te voldoen maar biedt ons ook de gelegenheid om een adequate liquiditeit te handhaven," aldus Chris Eger, Chief Financial Officer van Nyrstar .

Informatie over Nyrstar

Nyrstar is een mondiale handelsonderneming in meerdere soorten metalen, marktleider op de lood- en zinkmarkt en groeiende op de ranglijsten voor basis- en edelmetaal, onmisbare hulpbronnen en de drijvende krachten achter de snelle urbanisering en industrialisering van onze veranderende wereld. Nyrstar bezit mijnbouwondernemingen en metaalsmelterijen en andere bedrijven in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en heeft bij benadering 4.300 medewerkers in dienst. Nyrstar is opgericht in België, met zijn ondernemingskantoor in Zwitserland. Nyrstar is op de Euronext in Brussel vermeld met het symbool NYR. Ga voor aanvullende informatie naar de website van Nyrstar : www.nyrstar.com 

Neem voor aanvullende informatie contact op met:

Anthony Simms - Group Manager Investor Relations Tel.: +41 44 745 8157 Mobiel: +41 79 722 2152 anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni - Group Manager Corporate Communications Tel.: +41 44 745 8295 Mobiel: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/934f4c2a-6e31-46f2-87a8-5b89d1c459af