Moet ik nu instappen op de beurs?

Heb je aardig wat spaargeld op de bank staan? Dan levert dit je tegenwoordig vrijwel niets meer op. De spaarrente is de laatste jaren namelijk nog verder gedaald. Daarom overweeg je mogelijk om te beginnen met beleggen. De laatste tijd steken steeds meer mensen hun geld in aandelen of obligaties. Niet gek, want beleggen kan je – in tegenstelling tot sparen – een leuk zakcentje opleveren. Als je nu wilt beginnen, krijg je te maken met hoge beurskoersen. Daarom vraag jij je mogelijk af of het verstandig is om nu in te stappen. Wij helpen jou in deze tekst een weloverwogen keuze te maken.

Laat je niet weerhouden door hoge beurzen

Care is vermogensbeheer

Als je naar de aandelenkoersen kijkt, schrik jij je mogelijk een hoedje. Ondanks de coronacrisis zijn de koersen van veel beursgenoteerde bedrijven door het dak gegaan. Gevolg hiervan is dat het jou redelijk veel kost als je nu instapt op de beurs. Hierdoor schuif je het idee om te beginnen met beleggen mogelijk maar even voor je uit. Zonde, want ook met hoge beurskoersen kan het nog steeds interessant zijn om te beginnen met beleggen.

Beleg voor de lange termijn

Veel mensen die beginnen met beleggen, denken dat zij in korte tijd veel geld kunnen verdienen. Met zo’n insteek is beleggen gedoemd om te mislukken. De hoge beurzen maken het ook niet interessant om veel te handelen. Daarom raden wij je aan om alleen in te stappen als je voor de lange termijn wilt beleggen. Beleg je voor de lange termijn? Dan levert dit jou eigenlijk altijd meer geld op dan wanneer je jouw geld op de bank laat staan. Als je voor de lange termijn wilt beleggen, is het belangrijk om alleen geld te gebruiken waarvan je zeker weet dat je het de komende jaren niet nodig hebt.

Laat jouw geld beleggen door professionals

Iedereen kan beleggen, maar niet iedereen is ook een succesvolle belegger. De één verdient er zijn brood mee, terwijl de ander er veel geld mee verliest. Bang dat beleggen jou veel geld kost? Dan is beleggen met persoonlijke begeleiding misschien iets voor jou. Je vertrouwt jouw geld in dat geval toe aan professionele beleggers en zij investeren het voor jou. Wil je het liefst alles online afhandelen? Dan kun je online beleggen met persoonlijke aandacht.