Gemalto introduceert de eerste biometrische EMV-kaart voor contactloze betalingen

  • Biometrische authenticatie vervangt de Pincode, waardoor contactloze transacties met een hogere waarde mogelijk worden
  • Maximale privacybescherming wordt gewaarborgd door de veilige aanmeldingsprocedure in het bankkantoor en de op de kaart opgeslagen biometrische informatie
  • Geen problemen als gevolg van de levensduur van de batterij: de biometrische sensorkaart wordt gevoed door de betaalterminal

Amsterdam, 4 januari 2018 - Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider in digitale beveiliging, is door de Bank of Cyprus geselecteerd voor de eerste commerciële introductie van een biometrische EMV-betaalkaart met dubbele interface voor zowel contactbetalingen als contactloze betalingen. Door vingerafdrukherkenning te gebruiken in plaats van een Pincode om de kaarthouder te authenticeren is de kaart compatibel met de bestaande betaalterminals die reeds in het land zijn geïnstalleerd. Wanneer klanten hun vingerafdruk op de sensor plaatsen wordt een vergelijking gemaakt tussen de gescande vingerafdruk en de biometrische referentiegegevens die veilig op de kaart zijn opgeslagen.
De biometrische sensorkaart wordt gevoed door de betaalterminal en heeft geen ingebouwde batterij nodig. Dit betekent dat er geen beperking is als gevolg van de levensduur van de batterij, en dat het aantal transacties evenmin is beperkt.

Een biometrische oplossing en een aanmeldingsprocedure zijn er ontworpen om een optimale privacy van de gebruiker te waarborgen

Gemalto 's biometrische sensorbetaalkaart stoelt op het principe dat biometrische gegevens te allen tijde in de handen van de eindgebruiker blijven. Klanten van Bank of Cyprus zullen de snelle aanmeldingsprocedure volgen op kantoren van de bank, waarbij zij gebruik maken van het door Gemalto voor dit doel ontwikkelde tablet. De biometrische personalisatie en de activeringsprocedure van de kaart zijn ontworpen om de transmissie van biometrische gegevens via de ether te vermijden, zodat de gegevensbescherming van de gebruikers beschermd blijft. Het sjabloon van de vingerafdruk die tijdens de aanmeldingsprocedure wordt gemaakt is alleen op de kaart opgeslagen.

'Klanten van de Bank of Cyprus zullen de eersten in de wereld zijn die biometrisch gemak op een contactloze betaalkaart zullen ervaren. Gemalto 's biometrische sensorbetaalkaart is ontworpen om maximale veiligheid en gegevensbescherming te bieden.' aldus Bertrand Knopf, Gemalto 's executive vicepresident Banking and Payment. 'Het gebruik van biometrische gegevens voor contactloze betalingen is een natuurlijke zet die nauw aansluit bij het natuurlijke gebaar dat gemaakt wordt bij het doen van betalingen. Het biedt een betere gebruikerservaring waarmee hogere transactiebedragen mogelijk zijn zonder dat het invoeren van een Pincode nodig is, en biedt tegelijkertijd het gemak van contactloos handelen.'

'Om een naadloze authenticatie in de banksector mogelijk te maken heeft Gemalto gebruik gemaakt van zijn omvangrijke deskundigheid op het gebied van beveiligde overheidsdocumenten en leiderschap in biometrische toepassingen', zegt Stelios Trachonitis, Card Centre Manager bij BOC 'Onze klanten zullen baat hebben bij deze innovatieve betaaloplossing en de geruststelling dat hun biometrische gegevens nooit uit hun handen raken'.

Over Gemalto

Gemalto ( Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2016 van € 3,1 miljard en klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Van beveiligingssoftware tot biometrie en encryptie, dankzij onze technologieën en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto 's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creëren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 15.000 werknemers zijn actief vanuit 112 kantoren, 43 personaliserings- en gegevenscentra, en 30 centra voor onderzoek en ontwikkeling van software, verspreid over 48 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

Gemalto mediacontacten:

Tauri Cox
Noord-Amerika
+1 512 257 3916
tauri.cox@gemalto.com
Sophie Dombres
Europa, Midden-Oosten en Afrika 
+33 4 42 55 36 57 38
sophie.dombres@gemalto.com 
Jaslin Huang
Azië-Pacific
+65 6317 3005 
jaslin.huang@gemalto.com
 

Enriqueta Sedano
Latijns-Amerika
+52 5521221422
enriqueta.sedano@gemalto.com
   

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/38eea163-032f-4d38-98fa-059109609a41

Attachments:

A photo accompanying this announcement is available at http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/a68e897e-4ea2-40e9-9ed4-5aac1ef5e5dc