Blijf up to date met de modules Wft Basis en Wft Hypothecair Krediet

Het behalen van je Wft basis en Wft Hypothecair Krediet is relevanter dan ooit. Waarom is dit zo? De rentestanden zijn al voor een lange tijd extreem laag. Het ziet er op het eerste gezicht naar uit dat het een rustige financiële periode is. Geld lenen lijkt immers een laag risicogehalte te hebben, maar niets is minder waar. De huidige, extreem lage rentes worden gezien als een utopie, volgens de meeste deskundigen. Laat staan de negatieve rentes voor kapitaal boven de € 100.000 euro.

Het fors verhogen van de rente wordt op dit moment ook gezien als een utopie, maar het kan wel. Voor een grote groep mensen, die beschikken over een lening met lange looptijden, zorgt dit wellicht voor desastreuze gevolgen. Dit heeft te maken met het feit dat de maandlasten plotseling een stuk hoger uitvallen.

Desalniettemin zijn de rentes wel een stuk lager, maar tarieven voor onder andere hypotheken en consumptieve kredieten liggen weer wel een stuk hoger. Het is om die reden essentieel om goed op de hoogte te zijn van alle mogelijke risico’s omtrent het in- en uitlenen van geld.

Wft Basis: wat is het en waarom is het relevant voor jou?

Het is een vereiste dat een financieel adviseur beschikt over het certificaat Wft Basis. Wft staat voor Wet op Financieel Toezicht. De Wft Basis is een van de negen certificaten die een financieel adviseur in het bezit dient te hebben om te voldoen aan de wettelijke eis. Deze wet waarborgt de kwaliteit van de financiële dienstverlening en beschermt daarmee de consument. Het Wft-certificaat Basis voorziet in alle relevante financiële basiskennis. Met dit certificaat weet u klanten te informeren over financiële diensten en hen door te verwijzen naar de juiste specialist. Daarnaast kunt u klantvragen behandelen en hen van een uitgebreide uitleg voorzien wat betreft betalen, sparen en verzekeren.

Vul je Wft Basis aan met de module Wft Hypothecair Krediet

Het Wft Basis geeft geen recht tot het uitbrengen van advies. Hier heeft u een aanvullend Wft-certificaat voor nodig. Een voorbeeld hiervan is de Wft Hypothecair Krediet. Tezamen met het Wft Basis kunt u aan de slag in de wereld van hypotheken. De hypotheek geldt als één van de meest impactvolle financiële events. Naast dat consumenten veel informatie opdoen via het internet, hebben zij nog steeds behoefte aan advies van een erkende financiële specialist. Bijvoorbeeld van een hypotheekadviseur.

Wat behandelt de Wft Hypothecair Krediet?

Een hypotheekadviseur dient in het bezit te zijn van dit bijbehorende Wft-certificaat, Hypothecair Krediet. Dit certificaat behaalt u door het Wft-examen Hypothecair Krediet te maken. Om u hier optimaal op voor te bereiden, wordt er sterk aangeraden om de Wft-opleiding Hypothecair Krediet te volgen. Deze opleiding voorziet u van alle nodige kennis en vaardigheden die u nodig heeft om het examen met een voldoende af te leggen. Daarnaast zorgt de opleiding voor voldoende oefenmateriaal en voorziet u van examengerichte tips.

Deze opleiding behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

  • Hypotheekrecht
  • Vormen van hypotheken
  • Fiscale impact
  • Inkomensimpact
  • Sociale impact
  • Leencapaciteit

    Oefen voor uw Wft? Dat kan!

    Aan de hand van meer dan 400 oefenvragen kunt u uit de voeten met bovengenoemde onderwerpen. Zo gaat u optimaal voorbereid het examen in. Een groot voordeel is dat u het Wft-examen zelf kunt inplannen, op een moment en locatie die door u gewenst is. Het examen wordt zowel doordeweeks als op een zaterdag afgenomen. Overdag of in de avond. Er zitten in Nederland meer dan 55 locaties waar het examen gemaakt wordt. Er zit dus altijd wel een locatie bij u in de buurt. Binnen 48 uur na afname van het examen ontvangt u het resultaat van DUO.

    Andere modules zijn onder andere:

  • Basis
  • Zorg
  • Consumptief krediet
  • Schade particulier
  • Vermogen
  • Inkomen
  • Schade zakelijk
  • Pensioen

    Er wordt altijd aangeraden om als (toekomstig) financieel adviseur altijd te starten met een Wft Basis, zodat u beschikt over alle relevante financiële basiskennis. Dit certificaat kunt u vervolgens aanvullen met een van de bovenstaande Wft-certificaten. Het aanvullende certificaat die u nodig hebt, hangt af van het vakgebied waarin u zich begeeft. Met een of meerdere aanvullende certificaten verdient u ook adviesbevoegdheid.

    Volg de Wft-opleidingen bij Hoffelijk

    Naast de negen Wft-opleidingen biedt Hoffelijk.nl ook Permanente Educatie aan. Permanente Educatie gaat over alle educatieve nascholingsactiviteiten die u helpen om uw professionele kennis en vaardigheden up to date te houden en te vergroten. Hoffelijk.nl scant en selecteert het nieuws die voor uw vakgebied relevant is. Dit bespaart u kostbare tijd, maar u bent alsnog op de hoogte van alle relevante ontwikkelingen. Dit betreft een breed scala aan thema’s, zoals: privacy, cybercrime, vastgoed, duurzaamheid, leven en schade.

    Alle Wft-opleidingen volgt u in uw persoonlijke, digitale leeromgeving. Dat scheelt u een hoop reistijd en -kosten. Daarnaast geeft dit veel vrijheid. U kunt immers zelf bepalen wanneer u tijd besteedt om te studeren.