Nieuwe Chief Executive Officer Beter Bed Holding

De Raad van Commissarissen van Beter Bed Holding N.V. is voornemens om John Kruijssen te benoemen als Chief Executive Officer (CEO) en statutair bestuurder. John zal met ingang van 1 april 2018 bij de dagelijkse gang van zaken betrokken worden.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen, Dirk Goeminne: 'We zijn verheugd in John Kruijssen de nieuwe CEO van Beter Bed Holding te hebben gevonden. Naast zijn ruime, internationale retailervaring heeft John op verschillende strategische niveaus gewerkt die hem, gecombineerd met zijn leiderschapsstijl, zeer geschikt maken om leiding te geven aan Beter Bed Holding .' 

John Kruijssen is sinds 2015 CEO van de Detailresult Groep N.V., waar de Nederlandse supermarktketens Dirk van den Broek en Dekamarkt onder vallen. Daarvoor bekleedde hij in de afgelopen 20 jaar diverse leidinggevende functies bij onder meer Markeur Holding B.V., Royal Dutch Royal Dutch Shell (in zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk), Unigro en Halfords (Nederland en België). Naast een opleiding in Small Business & Retail Management (1984) heeft hij in 1996 het Advanced Food Retailing programma aan de Nyenrode Business University afgerond.

De voorgenomen benoeming zal op de Aandeelhoudersvergadering van 26 april 2018 worden geagendeerd conform de statuten en wettelijke bepalingen. Na zijn benoeming zal de Raad van Bestuur bestaan uit twee leden; John Kruijssen (CEO) en Bart Koops (CFO).

Profiel
Beter Bed Holding is een Europese retailorganisatie die haar klanten op betaalbare wijze elke dag opnieuw zo comfortabel en gezond mogelijk wil laten slapen. De winkelformules staan voor producten van goede kwaliteit, het beste advies aan klanten en altijd de best mogelijke deal. Verder heeft Beter Bed Holding een groothandel in merkartikelen in de slaapkamerbranche via haar dochter DBC International met het internationale merk M line.

Het huidige totaal aantal eigen winkels bedraagt 1.185. In 2016 behaalde de onderneming een omzet van € 410,5 miljoen met een EBITDA van € 37,5 miljoen.

Voor meer informatie:

Bart Koops
Financieel Directeur
+31 (0)413 338819
+31 (0)6 46761405
bart.koops@beterbed.nl

 

Klik op onderstaande link voor de Pdf van het persbericht.

 

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/3b519f02-8416-4a03-9c57-a05ae72f77f2