Wat zijn aandelen en wat kun je hiermee verdienen?

Wat zijn aandelen en wat kun je hiermee verdienen?

Op de beurs en online kun je steeds meer gaan beleggen. Ook zijn er steeds meer bedrijven die aandelen ter beschikking stellen. Niet iedereen heeft hetzelfde bedrag te besteden, maar ook voor mensen met een kleinere portemonnee zijn er aandelen te krijgen. Vaak kun je al aandelen kopen vanaf €100,-. Veel mensen kiezen voor het kopen van aandelen in het vastgoed.

Dit komt omdat de woningnood groot is en dat zal nog wel even zo blijven. Je hebt dus een sterke positie op de markt vanwege de schaarste brengt dit vaak meer op als verwacht. Ook blijft het woonkrediet dalen en hoeven mensen minder rente te betalen voor bijvoorbeeld een hypotheek. Zo ben je zeker van je geld en kun je er ook nog een leuk zakcentje mee verdienen.

Zo koop je aandelen

De meeste mensen kopen aandelen AEX omdat dit het bekendste is onder de Nederlandse bevolking. Er zijn verschillende banken en zogenaamde brokers die jou kunnen helpen om aandelen te kopen. In de meeste gevallen open je dan hier een rekening waarmee je aandelen kunt gaan kopen. Vaak is het ook mogelijk om vanaf de computer of vanuit een app extra of nieuwe aandelen te kopen. In principe ben je vrij om zelf te kiezen welk bedrag je op deze rekening stort. Let wel op want beleggen kan ook mis aflopen en hier heb je dan ook een buffer voor nodig. Begin dus altijd voorzichtig en koop later indien het goed loopt wat extra aandelen. Verkoop ze ook op tijd zodat de winstmarge lekker aantikt.

Investeren in grote bedrijven

Er zijn steeds meer particulieren die investeren in grote bedrijven. Een voorbeeld hiervan is investeren in Amazon aandelen. Jeff Bezos heeft dit bedrijf in 1994 opgericht. Het is een bedrijf wat zelfs nu in Nederland actief is. Wereldwijd kennen mensen dit bedrijf als het gaat om zo goedkoop mogelijk nieuwe producten te bestellen. Veel bedrijven werken intensief met Amazon samen waardoor het aandeel met regelmaat stijgt. Van origine is Amazone begonnen met het verkopen van boeken.

Echter kun je vandaag de dag bijna alles vinden op dit platform. Sinds een half jaar zijn zij ook in Nederland een gedegen concurrent voor bijvoorbeeld Bol.com. Amazon is ook steeds meer bezig met het kopen van grote ketens. Hierdoor kunnen zij de positie op de markt nog meer vergroten. Het kan dus zijn dat het aandeel tijdelijk daalt, maar meestal trekt dit ook zo weer recht.

Beleggen in online valuta

Sinds kort is het ook mogelijk om te beleggen in online valuta. Het meeste populaire op dit moment is online crypto kopen. We hebben bijvoorbeeld kunnen zien dat de Bitcoin razen populair werd in slechts enkele jaren. Om deze reden zijn er steeds meer bedrijven opgestaan die iets soortgelijks doen. Let er wel altijd op dat je via een ervaren handelaar de aandelen koopt. Er is namelijk ook veel oplichterij op het internet aanwezig. Informeer altijd even bij de banken of brokers wat de mogelijkheden zijn.