Hoe te beleggen in beleggingsfondsen

Met beleggingsfondsen kunt u een goed gediversifieerde portefeuille creëren zonder de last van het kiezen van individuele aandelen en obligaties. Of u nu belegt in een pensioenrekening of een belastbare effectenrekening, beleggingsfondsen kunnen het juiste hulpmiddel zijn om u te helpen uw vermogen te vergroten.

Maar zoals bij elke investering, is het belangrijk om je onderzoek te doen en te begrijpen waar je aan begint. Blijf lezen om te leren hoe beleggingsfondsen werken, hoe u ze aan uw beleggingsportefeuille kunt toevoegen en om op de hoogte te zijn van enkele mogelijke nadelen.

Wat is een beleggingsfonds?

Een beleggingsfonds is een soort gepoolde belegging waarmee beleggers via één enkele belegging blootstelling kunnen krijgen aan veel verschillende activa. Het fonds verzamelt geld van zijn investeerders en gebruikt het om aandelen, obligaties en andere effecten te kopen. Elke belegger profiteert van zijn kleine percentage van elke onderliggende waarde zonder deze rechtstreeks te bezitten. Het is een efficiënte manier om rijkdom op te bouwen en financiële onafhankelijkheid te plannen.

Aan de slag met beleggen in beleggingsfondsen

Voor de meeste beleggers is hun eerste blootstelling aan beleggingsfondsen via een pensioenrekening zoals een 401 (k) of een individuele pensioenrekening (IRA). Veel door de werkgever gesponsorde pensioenregelingen bieden deze investeringen aan vanwege de eenvoud en diversificatie die ze bieden.

Maar u kunt ook beleggen in beleggingsfondsen via een belastbare effectenrekening. Het maakt niet uit welk type account u gebruikt om te beleggen, het proces is net zo snel als inloggen op uw account en uw beleggingen selecteren.

Professioneel adviseren

Als het gaat om beheerd beleggen, is de belangrijkste stap aan de slag. Beleggingsfondsen bieden een goed gespreide portefeuille om u te helpen een complete portefeuille op te bouwen in slechts een paar investeringen.

Maar het is belangrijk dat u vooraf een beetje onderzoek doet. Besteed aandacht aan de doelstellingen van het fonds om ervoor te zorgen dat het past bij uw beleggingsdoelstellingen. Zorg er bovendien voor dat u kijkt naar de kosten die het fonds in rekening brengt. Hoe hoger de vergoedingen, hoe minder van uw rendement uiteindelijk in uw portefeuille blijft. U wilt fondsen met lage kostenratio's. Meestal daalt een lage kostenratio ergens in de buurt van 0,2%. Onkostenratio's met 1% zijn aan de hogere kant en experts zijn het erover eens dat dit degene zijn waar je vanaf moet blijven.

"De laagste toetredingsdrempel is om gewoon een doeldatumfonds te kiezen dat zich richt op de datum in de toekomst waarop u een deel van uw geld nodig zult hebben", zei Schlesinger. "Als je een aandelenindexfonds en een obligatie-indexfonds en een internationaal indexfonds zou nemen en dat waren je drie babystapjes, zou dat een mooie plek zijn om te beginnen."

Maar volgens Schlesinger is het belangrijkste om gewoon aan de slag te gaan. Hoewel het belangrijk is om een fonds te kiezen dat past bij uw doelen en risicotolerantie, laat angst voor het onbekende u er niet van weerhouden om vroeg en vaak te beleggen. Doe je onderzoek en begin zo snel mogelijk met beleggen.

"Zoveel tijd als mensen besteden aan investeringen, ik wou dat we meer tijd besteedden aan het praten over de gewoonte om te sparen", zei Schlesinger. "Het belangrijkste dat beleggers kunnen doen, is er gewoon een gewoonte van maken om in de loop van de tijd consequent te sparen en te beleggen."

Voor- en nadelen van beleggingsfondsen

Beleggen in beleggingsfondsen heeft enkele grote voordelen. Ten eerste, vanwege het aantal activa waarin ze beleggen, maken beleggingsfondsen het gemakkelijk om een goed gediversifieerde portefeuille te creëren met slechts een paar posities. En omdat een professional het fonds namens beleggers beheert, hoeft u zich geen zorgen te maken over het kiezen van uw eigen beleggingen.

Een ander voordeel van beleggingsfondsen is dat ze vaak lage kosten hebben, vooral in het geval van indexfondsen. Het is niet ongebruikelijk om passief beheerde indexfondsen te vinden met een kostenratio van minder dan 0,05%.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook enkele nadelen aan beleggen in beleggingsfondsen. Ten eerste, terwijl indexvergoedingen doorgaans lage kosten hebben, kunnen actief beheerde fondsen hogere kosten hebben. De reden voor deze hogere vergoedingen is dat er een fondsbeheerder is die een praktische rol speelt bij het opbouwen van het fonds.

"Een actief beheerd fonds kost meer dan een passief beheerd fonds", zei Lowry. “Dat is niet per se een reden om geen actief beheerd fonds aan te schaffen, maar een overweging.”

Voor sommige beleggers kunnen beleggingsfondsen ook niet de controle hebben die ze verkiezen. Beleggingsfondsen handelen ook aan het eind van de dag. Voor beleggers die meer controle willen over wanneer een transactie plaatsvindt en de prijs die ze betalen, kunnen exchange-traded funds (ETF's) beter passen.