eToro lanceert DeFi-CopyPortfolio en biedt beleggers diversificatie in verschillende belangrijke DeFi-cryptoassets

eToro, het wereldwijde multi-asset investeringsplatform, heeft vandaag de DeFi-CopyPortfolio gelanceerd, die beleggers blootstelling biedt aan belangrijke projecten in het DeFi ecosysteem. Door deze lancering kunnen beleggers deel uitmaken van een van de meest innovatie ontwikkelingen in de financiële sector.

Decentralised finance (DeFi) is een beweging die traditionele financiële tussenpersonen wil omzeilen door financiële dienstverlening op de blockchain te plaatsen. In plaats van alleen transacties te decentraliseren (zoals bij Bitcoin ) streeft DeFi ernaar om grotere delen van de financiële sector te decentraliseren. Dit wordt gerealiseerd met slimme contracten: Fragmenten van computercode waarmee complexe overdrachten en overeenkomsten op de blockchain kunnen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een centrale autoriteit.

Het DeFi-CopyPortfolio van eToro omvat elf DeFi-cryptoassets: Ether (ETH), Uniswap (UNI), Chainlink (LINK), Aave (AAVE), Compound (COMP), Yearn.finance (YFI), Decentraland (MANA), Polygon (MATIC), Algorand (ALGO), Basic Attention Token (BAT) en Maker (MKR).

Dani Brinker, hoofd van portfolio-investeringen bij eToro zegt: “DeFi is een van de meest besproken innovaties binnen de financiële sector, met duizenden nieuwe cryptoassets die de afgelopen maanden zijn ontstaan. Voor mensen die niet de tijd hebben om elk whitepaper over nieuwe assets te lezen, lijkt de markt misschien een mijnenveld. Door een selectie van cryptoassets in een DeFi CopyPortfolio te bundelen, doen wij het zware werk en stellen we onze klanten in staat om blootstelling te krijgen en zo het risico te spreiden over diverse cryptoassets.”

eToro’s CopyPortfolio’s zijn kant-en-klare portefeuilles, die beleggers blootstelling bieden aan specifieke marktthema’s. Door verschillende activa te bundelen volgens een vaststaande methodologie en gebruik te maken van een passieve beleggingsbenadering, bieden CopyPortfolio’s lange termijn oplossingen met een gediversifieerde blootstelling zonder beheerkosten.

“Gedecentraliseerde financiering is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale financiële tussenpersonen zoals brokers, beurzen of banken om traditionele financiële instrumenten aan te bieden. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van slimme contracten op blockchains”, legt Brinker uit. “Zowel smart contract blockchains als een selectie van toonaangevende protocollen zijn opgenomen in het DeFi-CopyPortfolio, waardoor je toegang krijgt tot elk aspect van DeFi – van Uniswap tot Yearn en daarbuiten – zonder dat je uren aan onderzoek hoeft te besteden. We gebruiken de unieke positie van eToro als innovator binnen het cryptodomein om deze projecten te blijven herzien en de toedeling en methodologie in de toekomst bij te stellen.”

De initiële investering begint vanaf $1.000 waarna beleggers toegang hebben tot tools en grafieken om de prestaties van de portefeuille te volgen. De sociale feed van eToro houdt beleggers op de hoogte van ontwikkelingen in de DeFi-sector. DeFiPortfolio is een van de meer dan zestig CopyPortfolio’s beschikbaar via eToro.