Opkrabbelen na de coronacrisis: 3 mogelijke leenvormen voor bedrijven

Het aangaan van een lening of krediet is iets waarbij je niet over één nacht ijs moet gaan, ook niet als ondernemer. Wat je leent, betaal je immers ook met rente weer terug volgens een afbetalingslening. Voor veel bedrijven zal het echter nodig zijn om geld te lenen om te kunnen opkrabbelen na de coronacrisis. Een bedrijfsfinanciering is in deze tijd zeker geen slechte keuze om een bedrijf een herstart te geven. We bespreken drie mogelijke leenvormen voor bedrijven om na de coronacrisis te kunnen investeren en openstaande schulden te betalen.

Zakelijke lening

London city Eén beproefde manier om geld te lenen voor investeringen is een zakelijke lening. Deze lenen zich voornamelijk voor grotere langetermijninvesteringen. Bijvoorbeeld voor de aankoop van nieuwe apparaten, een wagenpark of belangrijke nieuwe software. De vraag is wel of dit de meest passende oplossing is wanneer je als bedrijf vooral bezig bent met je zaken weer op gang te krijgen en openstaande rekeningen en schulden af te lossen. Voor ondernemers die het afgelopen anderhalf jaar goede zaken hebben gedaan, kan dit natuurlijk wel een passend moment zijn om grotere investeringen te doen.

Zakelijk krediet

Als je zaken weer op de rit wilt krijgen, weet je misschien nog niet goed hoeveel geld je daaraan kwijt gaat zijn. Wat je in feite nodig hebt, is geld om mee te kunnen werken om je bedrijf weer uit het slop te trekken. De meest passende bedrijfsfinanciering hiervoor is een zakelijk krediet. Je spreekt dan een maximaal bedrag af met een kredietverstrekker dat je gedurende een bepaalde tijd kunt afrekenen. Je lost iedere maand een deel af, maar dat deel kun je altijd weer opnemen. De rente is variabel en je betaalt deze enkel over het deel van het krediet dat je opneemt. Een goede optie hiervoor is het zakelijk krediet van Floryn.

BMKB-C overbruggingskrediet

Het BMKB-C is een regeling vanuit het Rijk die bedoeld is als overbruggingskrediet voor ondernemers die een tijdelijk liquiditeitstekort hebben als gevolg van de coronacrisis. Dit overbruggingskrediet kan verleend worden voor werkkapitaal en investeringen die nodig zijn voor herstel van de exploitatie op pre-corona niveau. De BMKB-C is ook te gebruiken voor de afbouw van openstaande rekeningen en schulden, zoals bijvoorbeeld een uitgestelde vordering van belastingaanslagen. Ook het BMKB-C overbruggingskrediet