RoodMicrotec verwerft extra financiering voor toekomstige investeringen

Zwolle - 29 januari 2018

  • Extra investering van €500.000
  • Uitgifte van nieuwe aandelen
  • Bijdrage aan toekomstige groei

RoodMicrotec , de Nederlandse leverancier van semiconductors en geavanceerde microchips, maakt bekend dat de onderneming extra financiering heeft weten aan te trekken van in totaal €500.000 van een hooggeplaatste belegger in Nederland die zijn huidige belang verder uitbreidt. De heer Lindenbergh, eigenaar van Blikkenburg B.V., heeft besloten zijn investering in RoodMicrotec te verhogen om de onderneming in staat te stellen de transitie naar nieuwe sectoren sneller uit te voeren.

De heer Lindenbergh gaat €500,000 in RoodMicrotec investeren via Blikkenburg B.V. Deze investering komt op het moment dat de onderneming sterk aan het groeien is, en zal RoodMicrotec in staat stellen nieuwe apparatuur aan te schaffen waarmee zij haar ambitieuze groeiplannen kan versnellen.

"Ik houd RoodMicrotecs ontwikkeling al jaren in het oog en heb halverwege 2017 besloten te investeren. De prestaties van de nieuwe directie en de raad van commissarissen hebben mij hierin bevestigd. Hun strategie legt een sterke basis voor de toekomst. Graag draag ik bij aan de toekomstige groei door RoodMicrotec in staat te stellen te investeren in nieuwe apparatuur voor toekomstige toepassingen," aldus de heer Lindenbergh.

De belegger zal 1.530.785 gewone aandelen ontvangen tegen een koers van 0,326 met een lock-up periode van één jaar. Hij zal ook een gelijk aantal warrants ontvangen tegen een conversieprijs €0,42 met een uitoefenperiode van vijf jaar. Wij verwachten dat de transactie met Blikkenburg B.V. zeer binnenkort voltooid zal worden. Na de uitgifte van de 1.530.785 aandelen zal het uitstaande aandelenkapitaal 70.550.793 stuks bedragen

"Ik ben zeer verheugd dat wij zo'n hooggeplaatste Nederlandse investeerder hebben kunnen aantrekken. Hiermee kunnen wij nieuwe apparatuur aanschaffen. Het is fantastisch dat wij de kans krijgen dit soort investeringen te financieren uit onze eigen cash flow aangevuld met deze nieuwe financiering. RoodMicrotec zal nu haar positie kunnen versterken en zich voorbereiden op de toekomstige eisen van de automotive, industriële en healthcare markten," zei Martin Sallenhag, CEO van RoodMicrotec .

Over RoodMicrotec
Met meer dan 45 jaar ervaring als een onafhankelijke value-added dienstverlener op het gebied  van micro- en optoelectronica biedt RoodMicrotec Fabless Companies, OEM's en andere ondernemingen een one-stop shop propositie. Met haar powerful solutions heeft RoodMicrotec een sterke positie in Europa opgebouwd.

Onze diensten voldoen aan de industriële en kwaliteitseisen van de high-reliability/ruimtevaart, automobiel-, telecommunicatie-, medische-, IT- and elektronicasectoren.

Ons geïntegreerde kwaliteitsmanagementsysteem is gebaseerd op internationale DIN EN ISO 9001:2015 normen. Ons kwaliteitsmanagement is tevens in grote lijnen in overeenstemming met de Automobielspecificatie ISO/TS 16949. De onderneming heeft ook een geaccrediteerd laboratorium voor testactiviteiten en kwalificatie volgens de ISO/IEC 17025 norm.

De value-added diensten omvatten onder meer (eXtended) Supply Chain Management en Total Manufacturing Solutions in samenwerking met onze partners, failure & technology analysis, qualification & burn-in, test- & product engineering, production test (inclusief device programming en end-of-line service), ESD/ESDFOS assessment & training, and quality & reliability consulting.

RoodMicrotec heeft vestigingen in Duitsland (Dresden, Nördlingen, Stuttgart), in het Verenigd Koninkrijk (Bath) en in Nederland (Zwolle).

Voor meer informatie visit: http://www.roodmicrotec.com

Dit persbericht is gepubliceerd in het Engels, Nederlands en Duits. In gevallen van tegenstrijdigheid tussen deze versies prevaleert de Engelse versie.

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/760ab0fd-ffe7-4a00-bdc0-2ab6a1366a59