Investeren in youngtimers

De inflatie, vermogensbelasting en minimale rente maken het aantrekkelijk om uw geld te investeren. Naast aandelen en andere beleggingen kan het interessant zijn om te investeren in spullen, zoals kunst, wijn of oude auto's. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om te investeren in een youngtimer die mogelijk in de toekomst in waarde gaat stijgen.

Wat is een youngtimer?

Youngtimers is een term voor auto’s die tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. Het gaat zowel om auto's die hier zijn gekocht als auto's die uit het buitenland zijn geïmporteerd. Youngtimers zijn voornamelijk populair bij mkb’ers en zzp’ers, omdat deze groep gebruik kan maken van een verlaagde bijtelling. Ook investeerders zijn steeds vaker op zoek naar mooie youngtimers die potentie hebben om een klassieke auto te worden. In veel youngtimers wordt nog gereden. De bijtelling wordt berekend over de dagwaarde in plaats van de cataloguswaarde, waardoor het fiscaal aantrekkelijk is om in een youngtimer te rijden. Wilt u als consument in een youngtimer investeren en hier ook (af en toe) de weg mee op? Door autoverzekering vergelijken blijven de vaste lasten voor de auto zo laag mogelijk.

Interessante youngtimers om in te investeren

Het mooie aan investeren in youngtimers is dat dit ook kan met een kleiner budget. Er zijn diverse modellen die laag geprijsd zijn en een goede belegging kunnen zijn. Het rendement is vaak wel lager, maar nog altijd kunnen deze youngtimers voor een leuke opbrengst zorgen. Voor nog geen €5000,- investeert u bijvoorbeeld in de Fiat Panda (1989-2003) of Renault Twingo (1993-2007). Een populaire youngtimer in de prijscategorie tot €10.000,- is de Mercedes 190 (1982-1993). Heeft u een investeringsbudget van meer dan €20.000,-? Kijkt u dan eens naar de Porsche 911 (1993-1998) of Renault Alpine A610 (1991-1995). Voordat u besluit om te investeren is het belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat het budget is dat u bereid bent te investeren en welk rendement u wilt behalen met uw investering. Net als met beleggen loopt u het risico om een deel van uw inleg te verliezen.

Juiste model kiezen

Let u bij het kiezen van het juiste model op de tijd die de auto ongeveer nodig heeft om als een oldtimer geclassificeerd te worden. De fiscus spreekt pas van een oldtimer op het moment dat een auto 40 jaar of ouder is. Bij verzekeraars wordt er doorgaans al van een oldtimer gesproken op het moment dat het voertuig 20 tot 25 jaar oud is. Als u op het punt staat een auto te kopen is het belangrijk om goed te controleren of de auto nog in goede en originele staat is.