Een Mercedes Sprinter kopen of leasen?

Wat voor bedrijf u ook heeft, een bedrijfswagen kan praktisch zijn. U kunt er bijvoorbeeld gereedschap of bouwmaterialen mee vervoeren. Maar ook uw producten afleveren. Een Mercedes Sprinter is een optie voor een bedrijfswagen. Het liefst wilt u hier waarschijnlijk zo voordelig mogelijk voor uit zijn. Dan kunt u zich afvragen of u beter een Mercedes Sprinter kunt kopen, dit kan bijvoorbeeld tweedehands, of juist kunt leasen. We geven u meer informatie over het verschil tussen leasen en kopen, zodat u voor uw bedrijf de beste keuze kunt maken voor uw Mercedes Sprinter van Dutch Vans.

Waarom een Mercedes Sprinter als bedrijfswagen?

Een Mercedes Sprinter is er in verschillende formaten en varianten. U kunt er dus alle kanten mee op. Wie bouwmaterialen wil vervoeren wil misschien een grotere bus dan wie enkel gereedschap mee wilt nemen. Met een Mercedes Sprinter kan dat allemaal. Ook is een Mercedes Sprinter een stevige en betrouwbare bedrijfswagen. Dat is natuurlijk ook belangrijk voor een bestelbus of bedrijfswagen. Het rijcomfort is weer een iets persoonlijkere afweging. Probeer het vooral eens uit als u er (ook) in gaat rijden.

Kopen

Het kopen van een nieuwe Mercedes Sprinter is natuurlijk duurder dan het kopen van een occasion. Een occasion is een bedrijfswagen die al eerder is gebruikt. Dat wil niet zeggen dat er iets mis is met de wagen. Het voordeel van kopen is dat u zelf eigenaar bent van het voertuig. Als ondernemer kunt u dit eigendom ook meenemen in uw balans en jaarcijfers. Het staat u bij eigendom ook vrij om het interieur te verbouwen. Dat kan in sommige gevallen praktisch zijn voor uw bedrijf.

Leasen

Leasen is vaak voordeliger, in ieder geval op de korte termijn. U betaalt een maandelijks bedrag voor zowel de Mercedes Sprinter als voor de verzekering. De kosten voor klein onderhoud en bijvoorbeeld tanken zijn bij de meeste leasevormen voor eigen rekening, maar groot onderhoud komt vaak voor de rekening van de leasepartij. Ook hoeft u zelf geen dingen te regelen mocht u bijvoorbeeld in een ongeluk terecht komen. Bij kopen zijn alle zaken wel voor uw eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Wat is beter?

Kopen heeft een groot voordeel van eigenaarschap. Leasen heeft financieel een groot voordeel. Als u niet het geld heeft voor de aanschaf van een nieuwe of occasion Mercedes Sprinter kunt u beter leasen. Kopen heeft het nadeel dat als u met pech staat u alles zelf zult moeten regelen. Wel kunt u een goede verzekering nemen waarbij vervangend vervoer is inbegrepen bijvoorbeeld. Zo kunt u in ieder geval een voertuig gebruiken om uw werkzaamheden uit te blijven voeren.