ABLYNX KONDIGT WIJZIGING IN RAAD VAN BESTUUR AAN

GENT, België, 7 februari 2018 - Ablynx NV [ Euronext Brussels en Nasdaq : ABLX] deelde vandaag mee dat Dr Bo Jesper Hansen, handelend als vaste vertegenwoordiger van Orfacare Consulting GmbH, besloten heeft om met onmiddellijke ingang ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur voor persoonlijke redenen. Na te hebben bijgedragen aan Ablynx ' recente M&A activiteiten en na zijn mandaat in de Raad van Bestuur sinds 2013 zal Dr Hansen zich nu concentreren op andere opportuniteiten. Hij zal opgevolgd worden door Dr Russel G. Greig, handelend als vaste vertegenwoordiger van Greig Biotechnology Global Consulting Inc., die sinds 2012 niet-uitvoerend Bestuurder van Ablynx is, en die door de Raad van Bestuur van Ablynx unaniem verkozen werd tot nieuwe Voorzitter.

Dr Greig is een oudgediende in de sector en is momenteel Voorzitter van AM Pharma en MedEye (Nederland), Sanifit (Spanje en de VS), eTheRNA (België), en een niet-uitvoerend Bestuurder van TiGenix (België). Na een loopbaan van 28 jaar bij GSK waar hij posities innam als President van GSK Pharmaceuticals International en van SROne (de Venture arm van GSK), nam Dr Greig een mandaat waar als Voorzitter van Novagali (verkocht aan Santen), Isconova (aan Novavax), Syntaxin (aan Ipsen), en als een Venture Partner aan Kurma Life Sciences (Frankrijk).

Dr Edwin Moses, Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx , verklaarde:
"We hebben veel geluk om een zeer geschikte opvolger voor Bo Jesper te hebben, wat een vlotte overgang toelaat op dit moment. Russell kent het bedrijf zeer goed en zal een belangrijke rol spelen in de komende maanden."

Dr Russel Greig voegde eraan toe:
"Ik ben zeer verheugd deze positie te aanvaarden nadat ik de afgelopen vijf jaar met het Ablynx Bestuur heb samengewerkt. Mijn doel is om de voorgestelde overname van de Vennootschap door Sanofi te steunen zoals aanbevolen door Ablynx ' Raad van Bestuur."

Vanaf 7 februari 2018, is de samenstelling van het Bestuur van Ablynx als volgt:

  • Russell G. Greig, Voorzitter van de Raad van Bestuur, handelend als vaste vertegenwoordiger van Greig Biotechnology Global Consulting Inc.
  • Edwin Moses, Bestuurder en Gedelegeerd Bestuurder
  • William Jenkins, onafhankelijk Bestuurder, handelend als vertegenwoordiger van de eenmanszaak William Jenkins Pharma Consulting
  • Catherine Moukheibir, onafhankelijk Bestuurder
  • Remi Vermeiren, onafhankelijk Bestuurder
  • Lutgart Van den Berghe, onafhankelijk Bestuurder, handelend als vaste vertegenwoordiger van NV Feadon
  • Hilde Windels, onafhankelijk Bestuurder, handelend als vaste vertegenwoordiger van Hilde Windels BVBA

Over Ablynx

Ablynx is een biofarmaceutische onderneming actief in de ontwikkeling van Nanobodies®, gepatenteerde therapeutische eiwitten gebaseerd op enkel-keten antilichaamfragmenten die de voordelen combineren van medicijnen gebaseerd op conventionele antilichamen en kleine chemische moleculen. Ablynx is toegewijd om nieuwe medicijnen te ontwikkelen die een duidelijk verschil kunnen maken voor de samenleving. De Vennootschap heeft vandaag meer dan 45 programma's in eigen ontwikkeling en met partners in diverse therapeutische indicaties zoals inflammatie, hematologie, immuno-oncologie, oncologie en ademhalingsziekten. Ablynx heeft overeenkomsten met verscheidene farmaceutische bedrijven waaronder AbbVie; Boehringer Ingelheim; Eddingpharm; Merck KGaA & Co., Inc., Kenilworth, New Jersey, VS; Merck KGaA KGaA; Novartis ; Novo Nordisk ; Sanofi en Taisho Pharmaceutical. De onderneming is gevestigd in Gent, België. Meer informatie is te vinden op www.ablynx.com.

Voor bijkomende informatie, gelieve contact op te nemen met

Ablynx :

Dr Edwin Moses
Gedelegeerd Bestuurder
t:   +32 (0)9 262 00 07
m: +32 (0)473 39 50 68
e:  edwin.moses@ablynx.com

Lies Vanneste
Director Investor Relations
t:   +32 (0)9 262 01 37
m: +32 (0)498 05 35 79
e:  lies.vanneste@ablynx.com

Volg ons op Twitter @AblynxABLX

Ablynx 's media relaties:
Consilium Strategic Communications
Mary-Jane Elliott, Philippa Gardner, Sukaina Virji
t:  +44 (0)20 3709 5700
e:  ablynx@consilium-comms.com

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/24fc7100-41f2-4798-a780-17d859f7dc6d