Vrijstelling convenanten Kinepolis verlengd tot 31 december 2022

Vrijstelling convenanten Kinepolis verlengd tot 31 december 2022

14 maart 2022, 17u45

Voorwetenschap

Als gevolg van de impact van de Covid-19 pandemie, bereikte Kinepolis begin 2021 met haar financiële instellingen een akkoord tot vrijstelling van de kredietconvenanten op haar bancaire schuld (een zogenaamde ‘covenant holiday’) tot 30 juni 2022. Kinepolis sloot het jaar 2021 af met een sterke liquiditeitspositie, een herstel van de rendabiliteit en solvabiliteit in de tweede jaarhelft en een daling van de netto financiële schuld, maar hanteert het voorzichtigheidsprincipe en bereikte met haar financiële instellingen een akkoord tot verlenging van de ‘covenant holiday’ tot 31 december 2022.

Dit betekent dat onder meer de voorwaarden met betrekking tot de maximale schuldgraad in relatie tot EBITDAL opgeschort blijven tot eind 2022. Deze voorwaarden, die enkel gelden voor de bancaire schuld, werden vervangen door onder meer een liquiditeitsconvenant, die inhoudt dat de som van de beschikbare cash en bevestigde kredietlijnen minimaal € 30,0 miljoen moet zijn gedurende de looptijd van de ‘covenant holiday’.

Contact

Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
pressoffice@kinepolis.com

Over Kinepolis

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

In Europa telt Kinepolis Group NV 58 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep Landmark Cinemas en van de Amerikaanse bioscoopgroep MJR Digital Cinemas, telt Kinepolis ook 40 bioscoopcomplexen in Canada en 10 in de VS.

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 108 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1 097 schermen en bijna 200 000 zitplaatsen. Kinepolis’ medewerkers bezorgen miljoenen bioscoopbezoekers elke dag een onvergetelijke filmervaring. Meer info op www.kinepolis.com/corporate