Zal omzetrecord Samsung doorzetten met nieuwe toestel?

Techgigant Samsung heeft in 2017 een recordwinst van 40 miljard euro geboekt. Samsung speelt een grote rol in de chipmarkt en dat is ook waar de grootste winsten behaald zijn. Tegenvallende OLED verkopen werden opgehaald door vergrote vraag naar wasmachines en ovens.

2018 voor Samsung

Maar er staat meer op de planning. Tijdens de technologiebeurs CES in Las Vegas introduceerde Samsung ‘The Wall’, een nieuwe big-screen TV met ongekend hoge resolutie. Ook heeft Samsung haar plannen ontvouwd voor IoT; Internet of Things. Een belangrijke rol is hier weggelegd voor Smart Things, Samsungs’ eigen IoT platform. De ontwikkeling van een Smart Things app welke alle IoT apparaten zoals Smart Home en Samsung Connect Group aanstuurt is alom gepromoot en zal vanaf komend voorjaar beschikbaar zijn. Eind februari wordt de nieuwe telefoon van Samsung aangekondigd, welke vanaf begin maart beschikbaar zal zijn voor de consument. Wederom zal virtuele assistent Bixby een grote rol gaan spelen in de verdere ontwikkelingen.

Samsungwall
Bron afbeelding

Nieuwe Samsung Galaxy

De nieuwe Samsung Galaxy zal wederom een voorkant-vullend scherm bieden. Maar ook een vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning, een verbeterde camera en de beste hardware van dit moment zullen dit nieuwe top toestel onderscheiden. De verbeterde camera met nieuwe lens zou het mogelijk maken om zorgeloos in te zoomen of de zoom zelfs na het maken van foto’s nog aan te passen. Ook de mogelijkheid tot het maken van super slow motion video zal dit toestel zijn voorgangers voorbij laten schieten.

Android 8.0 Oreo

Het nieuwe Samsung vlaggenschip zal op de nieuwe versie van Android draaien; Android 8.0 Oreo, en ook populaire virtuele assistent Bixby zal verbeterd zijn. Android 8.0 Oreo is een stuk sneller en efficiënter dan voorgaande besturingssystemen. Een krachtige Exynos 9810-chip en 64 GB aan beschikbaar opslaggeheugen zullen ondersteund worden door een krachtige 3200 mAh batterij. Ook virtuele assistent Bixby is wederom aanwezig om jouw opdrachten uit te voeren. Zo kun je Bixby vragen specifieke contacten voor je te bellen, maar kun je ook informatie opvragen over het dichtstbijzijnde postkantoor, of de leukste bezienswaardigheden in je omgeving.

Samsungtelefoon
Bron afbeelding

Draadloos opladen

Volgens de geruchten zal dit nieuwe toestel de mogelijkheid tot draadloos opladen combineren met de mogelijkheid tot het verbinden aan een tweede scherm waarbij je het toestel zelfs als touchpad kan gebruiken.

Aandelen in Samsung

Wil jij een stukje meegenieten van het succes van Samsung? Een enkel aandeel wordt opgesplitst in vijftig kleinere aandelen. Hierdoor worden de prijzen per aandeel betaalbaarder voor nieuwe investeerders.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.