Welke internet snelheid heb ik nodig voor mijn onderneming?

Vrijwel iedere dag zien we dat niet alleen de internettoepassingen meer capaciteit vragen maar dat ook de vraag naar internet nog iedere dag groeit. We zijn dus meer online met steeds zwaardere toepassingen. Denkt u bijvoorbeeld aan het online kijken van Netflix, realtime voetbalwedstrijden, het spelen van spellen, het internetbellen, al onze zoomgesprekken et cetera. Dit moet natuurlijk niet alleen snel gaan maar ook nog eens veilig aan. We willen dus veel meer capaciteit en het moet ook nog eens sneller gaan. Dit kunt u zien als een vrachtwagen die steeds groter moet zijn maar ook nog eens sneller moet gaan en ook nog eens extra veilig moet zijn. U raadt het al, dit wordt steeds complexer.

Hogere vraag eist hogere capaciteit

Omdat de combinatie van meer en meer, sneller en sneller en ook nog eens steeds veiliger al gauw een probleem kan zijn is het dus noodzakelijk om hier een goede keuze in te maken. Denkt u bijvoorbeeld eens over hoeveel gratis programma’s er op de markt zijn met o zoveel spamware daar ongemerkt aan vast. Want wie downloadt er nou niet even snel een makkelijke tool zonder te checken of alles wel veilig is. Want ook al heeft u een goed antivirusprogramma dan nog is de kans groot dat lang niet alle schadelijke software altijd verwijdert wordt.

WAN als oplossing

Een zogenaamde managed WAN kan zeker een oplossing zijn. Hiermee is het volledige beheer uitbesteed en hoeft u dus zelf geen zaken meer in te stellen. Via deze WAN wordt uw netwerk op één centrale plek gekoppeld op uw ICT-omgeving en wordt ontsloten via een firewall naar het internet. Losse verbindingen zijn dan dus verleden tijd. Per locatie kan er dan voor de meest gunstige provider gekozen worden.

Het is dus vanzelfsprekend om goed op uw internetveiligheid te letten. Zaken zoals VPN verbindingen zijn dan ook geen overbodige luxes.

Stel u woont in Arnhem en u zoekt een goed snel en betrouwbaar internetpakket, wat zijn dan uw opties? Glasvezel Arnhem biedt u een compleet pakket aan met een ingebouwde wifi voor draadloos internet, een router en een vaste telefoon. Deze telefoon is in bruikleen voor 25 euro. De installatie wordt kosteloos gedaan door de mensen van Breedband. In diverse straten in Arnhem is glasvezel ondertussen beschikbaar. Indien het in uw wijk nog niet beschikbaar is dan kunt u dit kenbaar maken zodat hier op ingespeeld kan worden.