Agfa-Gevaert : Openbaarmaking over een transparantie-kennisgeving - Gereglementeerde informatie

(artikel 14 van de wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen)

Mortsel, België – 10 juni 2022 – 17.40 uur CET

Overeenkomstig Agfa-Gevaert NV’s statuten werd de drempel, vanaf dewelke een deelneming moet worden bekendgemaakt, vastgesteld op 3%, 5% en elk veelvoud van 5%.

Conform de Wet van 2 mei 2007 op de openbaarmaking van belangrijke deelnemingen in beursgenoteerde bedrijven, publiceert Agfa-Gevaert (Euronext: AGFB) de volgende kennisgeving:

Dimensional Fund Advisors LP heeft op 7 juni 2022 gemeld dat het per 2 juni 2022 een participatie in Agfa-Gevaert NV heeft van 4.746.694 stemrechten, hetzij 3,00% (noemer is 158.207.488), waarmee de drempel van 3% naar boven werd overschreden.

Volledige keten van gecontroleerde ondernemingen

Dimensional Holding Inc. (in haar hoedanigheid van algemeen partner van Dimensional Fund Advisors LP) is de uiteindelijke beheerders, maar Dimensional Fund Advisors LP (en haar dochterondernemingen) zijn de discretionaire beleggingsbeheerders die de stemrechten uitoefenen in verband met de aandelen die worden gehouden in de fondsen en gescheiden rekeningen (samen de "Rekeningen") die zij beheren. Krachtens stemovereenkomsten hebben David Booth en Rex Sinquefield, beiden aandeelhouders van Dimensional Holdings Inc., de bevoegdheid om de meerderheid van de bestuurders van de entiteit te benoemen. Geen van de personen die onderworpen zijn aan de kennisgevingsvereisten zijn de uiteindelijke eigenaars van de aandelen die in het bezit zijn van de “Rekeningen”.

Aanvullende informatie

Gelieve er nota van te nemen dat Dimensional Fund Advisors LP ook discretionaire bevoegdheid inzake beleggingsbeheer heeft over een bijkomend aantal van 75.569 aandelen waarvan de stemrechten niet door Dimensional of haar dochterondernemingen worden gecontroleerd.

Kennisgevingen van belangrijke deelnemingen als gevolg van de Wet van
2 mei 2007 en Agfa-Gevaert NV’s statuten, kunnen verstuurd worden naar viviane.dictus@agfa.com.

 

Over Agfa-Gevaert

De Agfa-Gevaert Groep is een toonaangevende onderneming op het vlak van beeldvormingstechnologie en IT-systemen met meer dan 150 jaar ervaring. De Groep bestaat uit vier divisies: Radiology Solutions, HealthCare IT, Digital Print & Chemicals en Offset Solutions. Ze ontwikkelen, produceren en verkopen analoge en digitale systemen voor de gezondheidszorgsector, voor specifieke industriële toepassingen en voor de drukindustrie. In 2021 boekte de Groep een omzet van 1.760 miljoen euro.

Contact:

Viviane Dictus
Director Corporate Communication
tel. +32 0 3 444 7124
e-mail: viviane.dictus@agfa.com

Bijlage