Drie verwachtingsvolle investeringen voor een zorgeloze toekomst

Je hebt een fijne baan en het verdiend voldoende om je te kunnen voorzien in je onderhoud. Toch zal het sparen van je geld tegenwoordig je zo goed als niks extra’s meer opleveren. Je geld stil laten staan op de bank is dus niet per se het slimste wat je kunt doen voor een zorgvrije toekomst. Wanneer jouw grootste inkomstenbron wegvalt zul je snel door het spaargeld heen zijn. In dit blogartikel hebben we het over een aantal investeringsopties die ervoor zorgen dat je meerdere inkomstenbronnen creëert, die bekend staan om hun positieve rendement. Zo zul je nooit helemaal met lege handen komen te zitten.

Investeer in een start-up waar jij in gelooft

Op dit moment zijn er ontzettend veel start-ups, ze schieten als paddenstoelen uit de grond en velen van hen zijn op zoek naar een goede investeerders. Wanneer jij met jouw baan al een behoorlijke zak met geld aan de kant hebt kunnen zetten, zou je kunnen overwegen om te investeren in een start-up waar je zelf in gelooft. Door te investeren in een start-up kun je, afhankelijk van jouw bijdrage, voor een groot deel eigenaar worden van het bedrijf. Als de start-up goed uit de grond komt en geld begint te verdienen ben jij nog steeds voor een groot deel eigenaar en ga jij net als ieder ander, flink te verdienen aan het bedrijf. Als investeerder ben je voornamelijk verantwoordelijk voor een bijdrage om het van de grond te krijgen. Daarnaast heb je er niet tot nauwelijks werk aan. Dit maakt het vaak een stuk voordeliger dan wanneer je een bestaand bedrijf overneemt.

Veilig met vastgoed

Als de afgelopen decennia ons één ding geleerd hebben is het dat investeren in vastgoed altijd een goed idee is. Vastgoed is namelijk een van de meest betrouwbare en veilige investeringen die je kunt doen. Het rendement is stabiel en de energie die je erin moet steken is laag. Een nadeel van het investeren in vastgoed is dat je wel over behoorlijk wat vermogen moet beschikken. Je wil namelijk liever geen leningen afsluiten om je investering van te bekostigen. Je zit dan vast aan het afbetalen van je investering en wanneer de huizenmarkt inzakt kan het zijn dat je jouw aankoop met verlies moet verkopen. Denk daarom altijd goed na of de investering in vastgoed op het juiste moment komt of dat je beter eerst nog wat extra geld kunt verdienen voordat je deze investering maakt.

Crypto is nog steeds in opkomst

Wanneer je wil investeren in een project wat op dit moment goed rendement lijkt te bieden en waar je geen groot vermogen voor nodig hebt is een investering in crypto een investering die behoorlijk wat perspectief biedt. Het kopen van munten als Bitcoin en Ethereum biedt tot dusver op de lange termijn, zonder te traden, al een positief rendement. Je koopt deze digitale munten bijvoorbeeld op www.anycoindirect.eu. Een veilig en betrouwbaar platform waar je de munten kunt kopen en verkopen. Je kunt voor ieder bedrag instappen en je bepaalt mede daardoor ook helemaal zelf hoe groot het risico is wat je neemt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je geld een poos te laten staan in de hoop dat de koers langzaam stijgt en dus rendabel wordt, of door op pieken te kopen en te verkopen.