Redenen waarom je in goud en zilver zou moeten investeren

Er zijn verschillende redenen waarom goud en zilver kopen een goed idee is. Gedurende de laatste duizend jaar zijn goud en zilver een uitstekende waardeopslag geweest die het beter doen dan de meeste andere beleggingen. Goud is ook zeer liquide. Je kunt bij de meeste grote banken of instellingen op elk moment gouden munten of baren kopen en verkopen. Wanneer je goud bezit, is het van jouw en loop je geen risico van een andere partij. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat een bank failliet gaat en je je goudbelegging verliest. De prijs van goud kan op korte termijn volatiel zijn, maar heeft de neiging om op lange termijn te stijgen naarmate valuta's verzwakken en de inflatie stijgt.

Je kunt het veilig in je eigen huis bewaren

Je kunt goud en zilver veilig thuis bewaren. Voor sommige mensen wordt dit gezien als een van de beste voordelen van beleggen in zilver of goud. In tegenstelling tot andere beleggingen zoals aandelen, obligaties of beleggingsfondsen waarbij je je geld bij een bank of financiële instelling moet achterlaten, hoeven goud en zilver bij niemand anders te worden bewaard dan bij jezelf. Natuurlijk moet je er wel opletten dat je deze goed beschermt. Je kunt een flinke kluis aanschaffen om je investering te beveiligen tegen dieven en inbrekers.

Je kunt het snel verplaatsen

Goud en zilver in kleine hoeveelheden zijn licht van gewicht. Als er een noodgeval is kun je deze dus gemakkelijk verplaatsen. Als je snel geld nodig hebt, kun je deze onmiddellijk naar een koper brengen om het te verkopen. Dit is niet altijd het geval bij andere beleggingen. Dat is dus een van de voordelen van edelmetalen.

Goud en zilver zijn duurzaam

Goud en zilver zijn zeer duurzaam, wat betekent dat ze duizenden jaren mee kunnen gaan. Goud roest of corrodeert nooit, maar zilver verkleurt na verloop van tijd wel. Gelukkig kun je deze gemakkelijk poetsen met een zilverpoetsdoek. Als je ooit een gouden sieraad hebt gezien dat al meer dan 500 jaar in de grond is begraven, weet je dat goud extreem duurzaam is.

Investeren in goudstaven

Goudstaven zijn de meest voorkomende vorm van investeringen als we het hebben over fysiek goud. Ze zijn gemakkelijk te kopen, verkopen en verhandelen. Hun relatieve opslag gemak maakt ze een aantrekkelijke optie voor langetermijnbeleggers. Goudstaven kunnen ook een uitstekende manier zijn om je portefeuille te diversifiëren. Als het er echter op aan komt, gaat het bezitten van fysiek goud niet over diversificatie. Het gaat om het bezitten van iets tastbaars dat na verloop van tijd zijn waarde behoudt.