Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust

Gereglementeerde informatie
Nazareth (België)/Rotterdam (Nederland), 5 juli 2022 – 7:00u CET

Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust

Fagron , de toonaangevende mondiale speler in farmaceutische bereidingen, heeft een 503B bereidingsfaciliteit (uitbestedingsdiensten voor farmaceutische bereidingen in batches) in Boston overgenomen van Fresenius Medical Care Kabi. De transactie omvat alle activiteiten van de faciliteit, inclusief klanten, leveranciers en zo’n 80 medewerkers, en een leveringsovereenkomst met Fresenius Medical Care Kabi.

Rafael Padilla, CEO van Fagron merkt op: “Deze acquisitie is voor ons een belangrijke stap in het realiseren van onze strategische doelstelling om het leidende wereldwijde platform voor steriele uitbestedingsdiensten te worden. De vraag naar uitbesteding van magistrale bereidingen in de Verenigde Staten is aan het toenemen en in combinatie met de strengere regelgeving vereist dit een sterke focus op kwaliteit. Deze overname zal initieel verwaterend zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat ons team er binnen gepaste tijd in zal slagen de faciliteit in lijn te brengen met onze FSS US activiteiten. Deze expansie maakt het mogelijk onze Amerikaanse steriele bereidingsactiviteiten naar het volgende niveau te brengen en te concurreren met de top-3 spelers in deze markt.

Andrew Pulido, president van Fagron Noord-Amerika merkt op: “We zijn erg blij met de mogelijkheid om deze best-in-class 503B uitbestedingsfaciliteit toe te voegen aan onze activiteiten. Door de capaciteit van deze faciliteit toe te voegen aan de bestaande operatie in Wichita, zetten we niet alleen een belangrijke volgende stap in het tegemoetkomen aan de voortdurend groeiende vraag naar steriele uitbestedingsdiensten in de Amerikaanse markt, maar we versterken ook onze geografische nabijheid bij bestaande en potentiële klanten aan de oostkust aanzienlijk. Fresenius Medical Care Kabi heeft deze faciliteit in eerste instantie gebouwd om het toonaangevende academisch medisch centrum in deze regio te bedienen door schaalvergroting, kostenefficiëntie en flexibiliteit in de productie, met behoud van zeer hoge kwaliteitsnormen. We verwachten dat de transitie van de faciliteit naar de Fagron processen zo’n 12 tot 18 maanden in beslag zal nemen en dat deze in de tweede helft van 2023 een positieve bijdrage zal gaan leveren aan de resultaten. We verwelkomen de Fresenius Medical Care Kabi Compounding werknemers in Boston binnen het Fagron team.”

John Ducker, president en CEO Fresenius Medical Care Kabi USA merkt op: “We zijn blij dat we een koper hebben gevonden zoals Fagron , met haar ervaring in magistrale bereidingen voor ziekenhuizen, om de continuïteit van deze activiteiten voor medewerkers en klanten te waarborgen. We zijn ervan overtuigd dat het uitstekende team in Boston, gecombineerd met de expertise van Fagron , voor ziekenhuizen een voorkeurspartner voor magistrale bereidingen zal blijven. Deze verkoop is onderdeel van een strategie van Fresenius Medical Care Kabi om te focussen op groei in biofarmaceutica, medische technologieën, klinische voeding, en een breed scala aan injecteerbare geneesmiddelen die in het gehele zorgsegment worden gebruikt.”

Fagron financiert de transactie uit eigen middelen.

Voor meer informatie
Karen Berg
Global Investor Relations Manager
Tel. +31 6 53 44 91 99
karen.berg@fagron.com 

Profiel Fagron
Fagron is een toonaangevende mondiale onderneming actief in farmaceutische bereidingen en richt zich op het leveren van gepersonaliseerde farmaceutische zorg aan ziekenhuizen, apotheken, klinieken en patiënten in 35 landen wereldwijd.

De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Nazareth en is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam onder het ticker symbool ‘FAGR’. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Belangrijke informatie met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen
Bepaalde verklaringen in dit persbericht kunnen mogelijk als toekomstgericht worden beschouwd. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen, en worden beïnvloed door verschillende risico’s en onzekerheden. Fagron kan bijgevolg geen garantie geven dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen zich zullen materialiseren en neemt geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaring bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of een andere reden.

Open onderstaande link voor het persbericht: 
Fagron breidt haar positie in Amerikaanse steriele bereidingsmarkt uit met acquisitie aan oostkust