Waarom investeren in HR software een uitkomst is voor werkgevers

Ondernemers maken graag investeringen in zaken waar duidelijke baten bij in het vooruitzicht gesteld worden. Investeringen die niet direct of indirect meer omzet opleveren lijken vaak minder interessant. Maar toch kunnen ook die investeringen zeer de moeite waard zijn. Zo kan goede HR software echt een uitkomst zijn voor werkgevers. We vertellen waarom dat zo is.

Minder tijd kwijt

Als je als kleine mkb’er administratieve taken zoals de salarisadministratie en -verwerking er zelf bij doet om geld te besparen, vervloek je soms de tijd die je hieraan kwijt bent terwijl je je tijd ook had kunnen besteden aan je core business: geld verdienen. Personeel in dienst brengt natuurlijk in principe wel wat op, maar salarisadministratie is onaangename bijkomstigheid daarbij die géén geld opbrengt. Door te investeren in de juiste loon software kun je een goed deel van het proces automatiseren. Zo kun je zorgen voor een nagenoeg automatische betaling van salaris en loonbelasting, interactieve loonstroken en automatische implementatie van standaard CAO modellen. Dat scheelt je een hoop tijd en werk.

Betaalde werkuren uitsparen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je personeel moet aannemen om je HR-taken te verrichten, omdat je er zelf niet aan toe komt of omdat het zelf doen simpelweg niet opweegt tegen het geld dat je in de tussentijd had kunnen verdienen. Maar personeel in dienst nemen is duur, en dat voelt nog eens extra zo wanneer de medewerker in kwestie administratieve taken verricht die geen geld opbrengen. Dan is het prettig als je goede HR software hebt die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk betaalde werkuren in de administratieve taken gaan zitten. Zo bespaar je op je loonkosten terwijl de salarisadministratie wél geregeld wordt.

Minder mensenwerk, minder fouten

Het automatiseren van zo veel mogelijk HR-taken brengt nog een voordeel met zich mee: waar er minder mensenwerk is, worden doorgaans ook minder fouten gemaakt. Fouten in de (salaris)administratie kunnen veel extra tijd kosten om te herstellen én kunnen soms ook nog eens duur uitpakken. Goede loon software of HR software doet bijvoorbeeld een automatische check op fouten bij salariswijzigingen om te voorkomen dat er in de uitvoering fouten gemaakt worden. Nog een goede reden om te investeren in automatisering!

Ook als de baten dus niet meteen evident zijn, zijn de voordelen op zowel praktisch als financieel niveau de moeite van het overwegen waard. Als het immers leidt tot meer efficiëntie en minder kosten, moet het toch wel interessant worden voor een ondernemer.