Capital Group introduceert wereldwijd bedrijfsobligatiefonds

Capital Group, één van de grootste en meest ervaren beleggingsmaatschappijen ter wereld met een beheerd vermogen van meer dan US$ 1,6 biljoen (waaronder ruim US$ 300 miljard fixed income activa1), heeft een wereldwijd bedrijfsobligatiefonds toegevoegd aan haar fixed income aanbod. Capital Group Global Corporate Bond Fund (LUX) is de meest recente toevoeging aan het assortiment van de in Luxemburg gevestigde UCITS-fondsen en maakt deel uit van een strategisch meerjarenplan om klanten in Europa en Azië (evenals niet-ingezetenen in Latijns-Amerika en offshore gebieden) toegang te geven tot de reeds lang bestaande Amerikaanse strategieën van Capital Group. Het nieuwe fonds wordt toegevoegd aan het groeiend aanbod fixed income fondsen die in het afgelopen jaar zijn geïntroduceerd, waaronder het Capital Group US High Yield Fund (LUX) en het Capital Group US Corporate Bond Fund (LUX).

Capital Group heeft jarenlange ervaring met het actief beleggen in fixed income, en is in 1973 gestart met het beheer van deze activa voor institutionele klanten. Het nieuwe fonds biedt exposure naar investment grade bedrijfsobligaties; een allocatie naar high yield obligaties is uitgesloten. Er wordt bij het beleggen in bedrijfsobligaties een fundamentele, research-gedreven, goed gediversifieerde en kwaliteitsgeoriënteerde benadering gevolgd.

Volgens Jeremy Cunningham, Investment Director fixed income bij Capital Group: “Op dit punt van de cyclus denken wij dat beleggers zich ervan moeten vergewissen dat zij weten wat de risico’s zijn van hun fixed income beleggingen, en zij zouden kunnen overwegen om de kwaliteit van hun obligatieportefeuilles te verbeteren. Daarom denken wij dat ons heldere risicoprofiel en onze focus op uitsluitend investment grade aantrekkelijk zouden kunnen zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat ons vermogen om diepgaand fundamenteel onderzoek te verrichten naar een beleggingscategorie waar vergeleken met aandelen relatief weinig onderzoek plaatsvindt, een heel interessante mogelijkheid biedt om middels een selectie van verschillende specifieke schuldpapieren en sectoren reproduceerbaar extra rendement te genereren.”

Hamish Forsyth, European President van Capital Group, voegt daaraan toe: “Capital Group is bezig met de uitbouw van haar aanbod van fixed income fondsen voor beleggers in Europa en Azië, en met de meest recente introductie is er nu een compleet aanbod van bedrijfsobligatiefondsen voor Europa en de VS en zijn er wereldwijde strategieën. Dit is een mijlpaal die laat zien dat wij in deze beleggingscategorie geloven, evenals in de verbetering van ons aanbod voor klanten wereldwijd.”

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.