6 ideeën voor het inrichten van je hal

De hal verwaarlozen we vaak een beetje. Zonde, want met je hal maak je de eerste indruk. En voor jezelf is het natuurlijk ook fijner thuiskomen in een mooie hal. Daarom in dit artikel: 6 ideeën voor het inrichten van je hal.

1: Opbergruimte

In de hal wordt het al snel een rommeltje. Die tas die je nog bij iemand moet afgeven. Een pakketje dat nog opgeruimd moet worden. Zonnebrillen, sleutels, schoenen. Noem maar op. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je hal. Is je hal klein? Maak dan gebruik van de verticale ruimte. Ga bijvoorbeeld voor een smalle hoge kast in een hoek. Of hang wat wandplanken op waar je mandjes op zet. Een kapstok met een plank erboven is natuurlijk ook altijd handig.

2: Extra kamer

Heb je een ruime hal? Dan kan je de hal echt als extra kamer zien. Ligt misschien niet zo voor de hand, maar het kan wel handig zijn. Wil je bijvoorbeeld een studie- of werkkamer? Denk dan eens aan een bureau in de hal. Niet gebruikelijk, maar wie geeft daar wat om als het voor jou werkt?

3: Een grote spiegel

De hal is vaak een kleine ruimte. Een grote spiegel helpt om het een stuk groter te laten lijken. Daarbij kan je denken aan een flinke spiegel boven je schoenenkastje, maar een passpiegel is ook een geweldig idee. Dan kan je meteen je outfit goed checken. Welk formaat passpiegel past het beste in jouw hal? Bij Glaswebwinkel laat je gemakkelijk een spiegel op maat maken.

4: Lichte kleuren

Nog een idee om je hal groter te laten lijken: gebruik lichte kleuren. Vooral als het om grote oppervlakken gaat zoals de muren en de vloer. Lichte kleuren laten een ruimte namelijk groter aanvoelen.

5: Een kledingrek

Wil je een lekker ruime kapstok met net dat beetje extra opbergruimte? Dan is een kledingrek in je hal een goed idee. Ook handig als je huurt en niet in de muren wilt boren. Ga voor een kledingrek met een of twee planken aan de onderkant, dan heb je meteen een mooie plek voor je schoenen.

6: Decoratie

Zoals we al zeiden: de gang wordt vaak wat verwaarloosd. Zeker als het om decoratie gaat. Terwijl een paar mooie items al een enorm verschil maken voor de sfeer. Besteed hier dus wat aandacht aan. Denk bijvoorbeeld aan lekker fris groen met planten en mooie posters of foto’s aan de muur.