4 redenen waarom zakelijk financieren een goede keuze is

De meeste ondernemers hebben weleens gehoord van zakelijk financieren. Je sluit dan een lening af om bepaalde kosten van jouw bedrijf te dekken. Omdat het een lening betreft, krijg je te maken met rente. Onderaan de streep betaal je dus altijd meer dan je leent. Hierdoor twijfel je misschien of een zakelijke financiering iets voor jou is. Wij laten je graag de voordelen van zo’n financiering inzien. In deze tekst zetten we dan ook vier redenen op een rijtje waarom zakelijk financieren een goede keuze is.

1. Voor ieder bedrijf een geschikte financiering

Er zijn genoeg ondernemers die nog nooit gebruik hebben gemaakt van een zakelijke financiering. Geldt dit ook voor jou? Dan heb je waarschijnlijk geen idee dat er verschillende mogelijkheden zijn. Bedrijven kunnen een zakelijke lening aanvragen, maar ook voor zakelijk krediet kiezen. Het verschil tussen beide financieringsvormen zit hem onder meer in de opbouw. Zo stort een geldverstrekker het bedrag bij een zakelijke lening in één keer op jouw zakelijke rekening, terwijl er voor zakelijk krediet een speciale rekening wordt geopend waar jij toegang tot krijgt. Hierdoor is een zakelijke lening geschikt voor langlopende investeringen in jouw bedrijf, terwijl je met bedrijfskrediet onder meer een tijdelijk tekort aan liquide middelen op kunt lossen.

2. Groei als gevolg van investering

Een tweede reden om voor een zakelijke financiering te kiezen, is omdat je jouw bedrijf hiermee kunt laten groeien. Je kunt het geleende geld namelijk gebruiken om te investeren. Kies je voor een zakelijke lening? Dan kun je bijvoorbeeld een nieuwe machine aanschaffen om het productieproces te versnellen. Doordat de productie omhoog gaat, kun je ook meer afzetten. Het logische gevolg hiervan is dat ook de omzet van jouw bedrijf stijgt. Zakelijk krediet kun je ook gebruiken om te investeren. Dit is vooral handig als je regelmatig op openstaande facturen moet wachten. Deze vorm van zakelijk financieren maakt het mogelijk om te investeren op momenten dat het nodig is.

3. Vaste rente

Eerder in deze teksten haalden we al kort aan dat je rente betaalt over een zakelijke financiering. Aangezien de rentestand het ene moment hoger staat dan het andere moment denk je misschien dat je telkens een ander bedrag betaalt. Hier hoef je niet bang voor te zijn, want je betaalt altijd een vaste rente over een zakelijke financiering. Op het moment dat je de lening afsluit, wordt de rente namelijk vastgezet. Zodoende weet je van tevoren precies wat zakelijk financieren je per maand kost.

4. Je houdt geld achter de hand

Vind je het niet prettig om geld te lenen? Dan kun je eigen vermogen investeren. Besef je wel dat dit ook risico’s met zich meebrengt. Wanneer je al jouw geld in je bedrijf steekt, blijft er niets meer over voor andere zaken. Krijg je plots een hoge rekening gepresenteerd? Dan ben je misschien niet meer in staat om deze te betalen. Wanneer je een zakelijke financiering afsluit om te investeren, hoef je hier niet bang voor te zijn. Op deze manier houd je namelijk altijd geld achter de hand voor dergelijke zaken.